Recension – The Outer Worlds Expansion Pass

Det snart två år gamla The Outer Worlds har precis som många andra moderna spel fått en säsongsbiljett och jag har spelat igenom de två expansioner som ingår och delat ut betyg.

OWE - 1
The Outer Worlds kom lite som en frisk fläkt på rollspelshimmelen när det lanserades år 2019 och då Obsidians tidigare spel varit kanonbra så imponerade även detta på mig enormt mycket. Välskrivna karaktärer, en stor dos humor och många möjligheter att skräddarsy sin karaktär bäddade för ett spännande upplägg.

Expansion Pass till The Outer Worlds innehåller de två fristående expansionerna Peril on Gorgon samt den nyligen släppta Murder on Eridanos och de bjuder på två väldigt varierade upplevelser. Det de har gemensamt är att bägge är inspirerade av klassiska b-filmer både när det kommer till dialog och tematik.

OWE - 3
I den första expansionen Peril on Gorgon så får du på skeppet ett mystiskt paket innehållandes en avhuggen hand samt ett röstmeddelande. Det visar sig att något hemskt inträffat på planeten Gorgon och den erkände äventyraren Lucky Montoya har fått sätta livet till.

Som den äventyrare du är så blir det självfallet din uppgift att nysta upp mysteriet på Gorgon och det visar sig snabbt att det experimenterats på människor och att ett ondskefullt företag ligger bakom i vanlig ordning.

Peril on Gorgon är en ruskigt underhållande expansion full av minnesvärda karaktärer och intressanta platser att besöka. Det finns även ett flertal olika slut på expansionen beroende på vem eller vilka du väljer att alliera dig med vilket ökar omspelningsvärdet. Expansionen i sig är ganska kort och är över på några få timmar om man bara gör huvudberättelsen men det finns också en rad sidouppdrag för den som vill ha ut mer speltid.

OWE - 2
Murder on Eridanos är den senaste och sista expansionen till spelet enligt Obsidian och det tycker jag är riktigt trist. De har skapat en otrolig värld full av härliga karaktärer som jag gärna hade sett att de byggt vidare på men förhoppningsvis är gänget på skeppet Unreliable tillbaks i en uppföljare i en inte allt för avlägsen framtid.

I denna expansion som släpptes nyligen så är det din uppgift att bege dig till semesterorten Eridanos och lösa mordet på Halcyon Helen, planetens mest kända skådespelare. Det märks att Obisidian valt en lite annan inriktning på avslutningen till The Outer Worlds då denna expansion är betydligt mer berättelsedriven. De har hämtat inspiration från spel som L.A. Noire och huvudsyftet är att du ska förhöra misstänkta och pussla ihop ledtrådarna samt avslöja mördaren.

Berättelsen i Murder on Eridanos är kanske den mest välskrivna överhuvudtaget i det här spelet och de ständiga twisterna fick mig att höja på ögonbrynen flera gånger. Varför är en del människor överdrivet glada? Varför har flera invånare en mystisk snigel på halsen? Det hela är precis lika bisarrt som det låter och lägg där till flera nya tokiga vapen, bland annat en bössa som skjuter vodka(!) och du har ett skruvat recept på en lyckad handling.

OWE - 4
Det är som sagt två väldigt olika expansioner som erbjuds i Expansion Pass till The Outer Worlds och jag anser att de är oumbärliga om du gillade grundspelet. Bägge två bjuder på välskrivna berättelser som är väl värda att spela!

Testad version: Xbox Series X

Största +

Två stora expansioner
Välskriven handling i bägge
Mordmysteriet på Eridanos är underbart


Största –

Detta är det sista materialet som släpps

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *