Recension – Blizzard Arcade Collection

Blizzard har samlat tre av sina tidiga klassiker och släppt dom i en samling med en del nya inslag. Är detta ett nödvändigt köp eller mest en tråkig historielektion?

Blizzard - 2
Jag blev ärligt talat otroligt glad när denna samling utannonserades under Blizzcon av den enkla anledningen att Rock & Roll Racing var med. Det är utan tvekan det roligaste bilspel jag kört tillsammans med Mario Kart-spelen och jag minns fortfarande hur jag satt och spelade det på Super Nintendo som yngling.

Det metal-doftande bilspelet får dessutom sällskap av klassikerna The Lost Vikings och Blackthorne, titlar som släpptes långt innan World of WarCraft och Diablo ens var påtänkta och då företaget fortfarande hette Silicone & Synapse.

Vid en första anblick kan det tyckas snålt att enbart tre emulerade titlar ingår men vid närmare granskning så har faktiskt dessa spel fått rätt rejäla uppgraderingar i form av ”definitiva utgåvor” som Blizzard kallar det. Detta innebär att spelen renderas i 16:9-format istället för 4:3 som var standard på tjock-TV samt en del visuella förbättringar.

Blizzard - 1
Jag minns att jag spelade The Lost Vikings väldigt mycket med min far när det begav sig och kortfattat kan man beskriva det som ett pusselspel med plattformsinslag där man växlar mellan tre olika vikingar med olika förmågor i syfte att lösa de många gåtor man ställs inför.

Blackthorne blir lite av det svarta fåret i samlingen då det inte åldrats väl, kontrollen känns fortfarande extremt seg och påminner mest om de tidiga Prince of Persia-spelen. Det är inte ett dåligt spel på något sätt men det känns väldigt föråldrat även jämfört med andra plattformsspel från samma era. Det går dock inte förneka det faktum att Blackthorne är en stenhård huvudkaraktär som jag önskat att Blizzard gjort fler spel med.

Blizzard - 3
Blizzard Arcade Collection är en stabil samling med tre klassiker som tyvärr har ett lite väl högt pris med tanke på vad som ingår. Jag hade önskat att man även lagt till stöd för onlinespel i Rock & Roll Racing exempelvis. Nu i dessa Covid-tider går det ju inte direkt samla ett gäng vänner i soffan för lite öl och racing vilket är beklagligt.

Största +

Rock & Roll Racing är fortfarande briljant
The Lost Vikings är lika klurigt nu som då
16:9-stöd är välkommet.

Största –

Blackthorne har inte åldrats väl
Lite väl hög prislapp

Testad version: Xbox One via Xbox Series X

Vi fick en recensionskod av Blizzard.

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *