Recension – PowerA Enhanced Wired Controller

Förra året så expanderade vi sajten genom att också inkludera Nintendo Switch och i år har vi även börjat recensera spel och tillbehör till Microsofts nya konsoler. Först ut är en ny handkontroll från välkända PowerA.

PowerA - 1
När jag fick hem min Xbox Series X på releasedagen förra året så blev jag glatt överraskad av den nya handkontrollen som följde med Microsofts nya låda. Den kanske inte var lika revolutionerande som Dual Sense i den bemärkelsen men förbättringarna var små och välbehövliga.

Nu har företaget PowerA bestämt sig för att satsa på de nya krysslådorna genom en rad tillbehör som sträcker sig från allt mellan laddare till handkontroller. Det som är unikt med PowerA Enhanced Wired Controller är precis som namnet antyder att den kräver sladd för att fungera.

Men vem vill använda en trådburen kontroll år 2021 kanske du undrar? Det finns faktiskt flera fördelar med detta än man kan tro. Dels eliminerar trådanslutningen så kallad ”input delay” helt och hållet jämfört med trådlösa handkontroller. Detta innebär att det som händer på skärmen sker direkt när du trycker på knappen utan någon som helst fördröjning. Att köra kontroll med sladd gör också att du inte behöver byta batterier eller ladda handkontrollen men det behöver ju knappast ens nämnas.

PowerA - 4
Att ordet ”Enhanced” finns med i produktnamnet har även det en förklaring. På baksidan av kontrollen finns det två stycken programmerbara knappar, en till vänster och en till höger. Dessa är lagda så att du kommer åt dom enklare än axelknapparna ovanpå kontrollen. Knapparna kan programmeras så att de imiterar vilken annan knapp som helst vilket kan ha fördelar i flera spel.

Inför denna recension så har jag använt handkontrollen i flera dagar och testat en rad olika titlar. Det första blev det fantastiska Cyber Shadow, ett spel där precision är allt. D-paden på denna handkontroll är av det mer traditionella slaget och borde således vara perfekt för plattformsspel av den här typen. Jag kunde utan problem ratta runt den livliga lilla ninjan på skärmen minst lika bra som med originalkontrollen som följde med Series X. Jag tycker dock att själva d-paden var aningen för mjuk och gav dålig respons rent fysiskt även om den är funktionell. Detta är dock en ren smaksak och det är möjligt att jag redan är så van vid den på originalkontrollen som klickar vid beröring att jag stör mig utan anledning på detta.

PowerA - 3
För att ordentligt testa de nya programmerbara knapparna så drog jag igång Dead by Daylight, ett spel som jag lagt tusentals timmar på till diverse format genom året. Jag ställde in så att knapparna på baksidan imiterade LB och RB. Dessa två knappar används i spelet dels för att laga generatorerna och dels för att utföra så kallade ”skill checks” vilket kräver att man är snabb och precis. Till en början kändes det så klart ovant att knapparna satt på ett ställe man inte var van vid men efter några minuter började jag märka storheten i det hela. Det var mycket mer behagligt att hålla dessa knappar intryckta än de vanliga LB och RB och Dead by Daylight är helt klart ett spel som drar nytta av den här handkontrollen.

Det sista spelet jag gav mig på var Destiny 2 i syfte att testa de analoga spakarna och här märkte jag helt ärligt ingen som helst skillnad jämfört med Microsofts originalkontroll. Den var med andra ord exakt lika bra och responsiv och jag hade inga som helst problem att sikta eller utföra andra manövrar.

PowerA - 2
PowerA visar med den här handkontrollen att man tar nästa generation på allvar och till ett pris på 415kr så är detta verkligen en kontroll vi rekommenderar. Om du ska köpa en till extra handkontroll från Microsoft plus ett Play & Charge-kit så blir det väldigt mycket mer pengar du måste lägga helt i onödan.

Största +
Finns i väldigt många olika färger
De programmerbara knapparna imponerar
Premiumkänsla trots lägre pris
Sladd eliminerar input delay

Största –
D-paden kunde gett mer respons

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *