Recension: Lego Worlds

Lego Worlds släpptes 7/3 och är det senaste spelet i serien som Traveller’s Tales skapat.

LEGO® Worlds_20170311125447

Jag älskar Legospelen. De är lätta att köra och funkar för alla åldrar. Humorn är tillräckligt simpel så att även de minsta förstår den, samtidigt som den är tillräckligt avancerad för att vuxna ska ha glädje av den. Den största biten i de flesta Legospel är man får slå sönder Legogubbar och klossar i en värld som kommer ifrån storfilmer. Jag älskade dock inte Lego Worlds.

Lego Worlds lät suveränt på pappret: utforska planeter helt skapade i Lego. Hitta nya klossar och nya områden. Det är inte så bra som det låter.

Lego Worlds sätter dig i rollen som en utforskare som ska hitta nya världar och nya djur och saker. Som ger dig redskapen att skapa dina egna världar och förändra de du besöker, gräva dig ner i underjorden och dyka i haven. Det låter så bra när jag skriver det att jag bara vill starta spelet igen, men sen kommer jag ihåg varför jag slutade.

LEGO® Worlds_20170311125537

Man måste samla för att ta sig vidare, göra uppdrag för att kunna skanna vissa karaktärer och djur. Man måste samla klossar genom att öppna gömda kistor (oftast under marken i någon grotta man inte kan ta sig till utan att borra neråt) eller genom att göra uppdrag som att hitta någon sak personen vill ha eller rädda hen från fiender. Förutom detta måste man fånga bråkmakaren som springer iväg från en, bärandes på en byggkloss eller en guldkloss.

Detta är egentligen inte dåligt var för sig. Problemet är att man måste samla 100 guldklossar för att ens kunna låsa upp möjligheten att skapa dina egna världar, att dessa guldklossar och bråkmakare är helt slumpmässiga att hitta. Att leta efter nya saker att skanna är också svårt då det systemet för att åka till nya världar är så svårt att förstå sig på. Lego Worlds är tyvärr som en blandning av en dålig kopia av Minecraft och en något bättre kopia av No Man’s Sky.

LEGO® Worlds_20170311125835

Sammanfattningsvis är det ett kul spel i början, man hittar nya gubbar, nya djur och guldklossar flödar. Lego Worlds stora problem är att de lagt spärren för högt. Att skapa egna världar borde inte ta så lång tid. Det är ju det som man vill göra helst, skapa sina egna Legovärldar och leka i dem.

Största +
Att få leka med lego
online och offline coop

Största –
Enformigt
Långdraget
slumpmässigt

5av10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *