Recension: Battlefield 4 (PS4)

Battlefield-4-PS4

Den nya konsolgenerationen är äntligen här och Battlefield 4 är en av de stora lanseringstitlarna. I mångt och mycket är det samma spel som till PlayStation 3, men med flera viktiga skillnader.

Battlefield427

Kampanjen i Battlefield 4 är identisk med den till PS3, med förbättrad grafik som enda skillnad. Irish är fortfarande en av de värsta karaktärer jag stött på i ett spel och handlingen är fortfarande en rejäl soppa. Det rejäla lyftet på grafiknivån gör dock att det hela känns en smula mer underhållande och jag lider inte fullt lika mycket som förra gången.

Däremot har det hänt flera saker i flerspelarläget, på gott och ont. Antalet spelare per match har gått från 24 till hela 64 och flera kartor har fått utökad storlek och fler kontrollpunkter att slåss om i Conquest-läget. Allting presenteras i 1080p och 60 bildrutor per sekund, vilket ger en underbart intensiv och vacker upplevelse i flerspelarläget.

Dock finns det en stor elefant i rummet som måste nämnas. Sedan lanseringen av Battlefield 4 har otaliga spelare rapporterat om svåra problem med uppkoppling, plötsligt avslutade matcher och annat. DICE och EA är medvetna om problemen och har till och med pausat utvecklingen av kommande expansionspaket för att fokusera helt på att fixa flerspelarläget.

Battlefield411

Jag själv är förmodligen en av extremt få spelare som inte stött på dessa problem i större skala. Under mina många timmar med PS4-versionen har jag bara haft problem någon enstaka gång, definitivt inte fler än i vilket annat spel som helst. Men det är ett stort, utbrett problem som du bör ha i åtanke om du funderar på att investera i PS4-versionen av spelet.

Bortsett från dessa problem är flerspelarläget en fröjd och faktiskt mycket bättre än i PS3-versionen. Det ökade antalet spelare gör att matcherna känns som verkliga slagfält och jag som spelare känner mig mer som en liten del i ett stort maskineri, vilket skapar en storslagen känsla. Flera av de stora så kallade Levolution-elementen kommer också till sin rätt med den förbättrade grafiken då fallande skyskrapor och strandade kryssarfartyg känns betydligt mer imponerande den här gången.

Tyvärr har DICE inte åtgärdad ljudbuggarna som plågade PS3-versionen. Utvalda ljud försvinner fortfarande utan förvarning och det är en märklig upplevelse att dundra fram över landskapen i en stor stridsvagn som inte ger ett ljud ifrån sig.

Battlefield 4 till PS4 är betydligt bättre än sin kusin till PS3, men vissa mindre buggar hänger kvar vilket är extremt irriterande. De stora problemen med flerspelarläget gör också att du kanske borde avvakta med ett köp, men när spelet väl fungerar, som det har gjort för mig, är det helt enastående.

Största +
64 spelare per match
Rejält förbättrad grafik
Den storslagna känslan

Största –
Kampanjen är fortfarande kass
Flera ljudbuggar finns fortfarande kvar

9av10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *