Om oss

Den här sidan startades av Christofer Stäke och Daniel Eriksson den 10 Februari, 2009. Målsättningen med sidan är att bli Sveriges största nyhetssida för Playstation 3 relaterade händelser. Vi särskiljer oss ifrån massan med genom att ge en personlig prägel, tips på bra priser samt krönikor och snabba uppdateringar dagligen. Observera att sidan är inofficiell och vi har ingen koppling till Sony, Sony Computer Entertainment eller liknande. PS3 och Playstation 3 är ett varumärke som tillhör Sony.

PS3Sverige


Joel Brage

Roll: Chefredaktör
Favoritspel: Xenogears, Chrono Trigger och Final Fantasy VI
Bor: Jönköping

Biografi:

Joel föddes 1983 i mörkaste Småland och började sin karriär som gamer tidigt, när han fyllde 7 år fick han sin första konsol som var klassiska Nintendo 8-bit och sedan dess har intresset växt till episka proportioner. Joel äger i stort sett de flesta konsoler men hjärtat brinner lite extra för just PlayStation 3.

När det gäller spel så lirar han allting utom sportspel och kan ena sekunden sitta och kämpa sig igenom 100 timmar långa rollspel för att sedan utmana sina vänner i fightingspel som han för övrigt anser vara en dödssynd att spela utan arkadsticka.

Förutom TV-spel så gillar Joel att lyssna på 60-70-talsmusik som The Beatles och Bob Dylan samt författa allt mellan artiklar och recensioner. Han har även en lång erfarenhet som IT-tekniker och anser självklart att Mac är bättre än PC.

David Wahlström

Roll: Redaktör
Favoritspel: Street Fighter II, Beyond Good & Evil och Persona 4 Golden
Bor: Nässjö

Biografi:

Mitt spelintresse kickstartades julen 1991 då jag fick ett SNES med tillhörande Super Mario World av mina föräldrar. Sedan dess har resan tagit mig genom PSX, Gamecube, Wii, Wii U, Xbox 360 och givetvis PlayStation 3, tillsammans med diverse bärbara enheter.

Är ganska stor allätare när det gäller spel, men hjärtat klappar lite extra för intensiva racingupplevelser, FPS och spel med riktigt bra öppen värld. Jag har även på senare tid börjat doppa tårna i det som är världen av JRPG men har bara fastnat för Persona-serien än så länge.

När jag inte spelar eller jobbar går mycket tid åt till film, som är mitt andra stora intresse. Sväljer alla olika genrer, men ett starkt drama eller en riktigt högljudd actionfilm är förmodligen de två största favoriterna bland många andra. Tips på filmer alla måste se: Die Hard, Skönheten & Odjuret samt Le fabuleux destin d’Amélie Poulain.

Stefan Reuterskiöld

Roll: Skribent
Favoritspel:
Bor: Göteborg

Biografi:

Jag är en positiv och glad gamer, född 1988 i Göteborg.

Jag älskar att spela spel i co-op och tycker i många fall att ett spel blir bara så roligt som man själv gör det. Är väldigt förtjust i speltitlar som innehåller superhjältar eller anime/manga, då dessa inte syns så ofta ute på spelmarknaden.

Elin Arveteg

Roll: Skribent
Favoritspel: Resident Evil 2, Silent Hill och The Elder Scrolls V: Skyrim
Bor: Kalmar

Biografi:

Jag heter Elin och är en gamer och nörd född ­82. Jag bor i Kalmar med min man och mina 5 barn.

Jag gillar det mesta i spelväg även om RPG och FPS är mina favoritgenres. Jag har spelat hela livet och det första spel jag spelade var Gradius på min brorsas NES. Jag blir fortfarande glad av att tänka tillbaks på det.

Min kärlek till Playstation började dock när min bror kom hem till oss med ett amerikanskt PlayStation och massor av spel. Jag spenderade i princip all min lediga tid med bland annat Final Fantasy VII, Resident Evil 1 och 2 samt Silent Hill. Den första konsol jag köpte själv var en PS2 med Resident Evil: Code Veronica och på den vägen har det fortsatt. Idag äger jag dock de flesta konsoler, det är bara Xbox One som saknas.

Mina intressen (utöver spelandet) är läsning och film­ och TV­-serietittande; där skräck och kriminaldramor samsas om uppmärksamheten med Sci­Fi och komedier.

Christofer Stäke

Roll: Grundare och webbdesigner
Favoritspel: Silent Hill 2, Shadow of the Colossus och Broken Sword
Bor: Göteborg

Biografi:

Jag heter Christofer Stäke och kommer ursprungligen ifrån Linköping men bor och verkar numera i München. Jag fattade tidigt tyckte för spel och Nintendo 8-bits är något som verkligen ligger mig varmt om hjärtat. Efter det hade jag ett ganska långt uppehåll i konsolandet och fick en vacker jul ett Playstation av min morfar. Där började en epok och på den vägen är det. Numera har jag lagt det mesta spelandet på hyllan och sysselsätter mig istället med diverse galenskaper tillsammans med andra likasinnade i München, men på återseende.

Petter Ståhl

Roll: Design
Favoritspel: Broken Sword (1,2), Uncharted (1,2), Puzzle Bobble
Bor: Linköping

Biografi:

Jag är född, uppvuxen och boende i Linköpings kommun. Jag driver Fogenstads Herrekipering & Högtidskläder sedan 2009. Jag sitter ofta i min fåtölj med tillhörande fotpall och spelar FPS-spel eller tittar på någon tv-serie i fulländad symbios med min Samsung tv, Samsung Soundbar och min PS3:a. När jag inte bättrar på mina skavsår på tummarna åker jag rullbräda eller spelar bas i något tufft hardcoreprojekt. I mer sociala sammanhang uppskattar jag brädspel och liknande.Det spel jag för tillfället lägger ner mest tid på är Call of Duty Black Ops. Spel som annars får mig på bra humör är Broken Sword 1 och 2, Uncharted 1 och 2, Resident Evil 5 och Puzzle Bobble.Jag hoppade på PS3 Sverige för ett år sedan. Innan 2009 hade mitt spelande legat på hyllan ett par år men efter att jag fått spö i den årliga sommar FIFAn gick jag och införskaffade en PS3:a och vips så var jag fast igen. Jag och Christofer är barndomsvänner och har tillbringat många timmar under vår uppväxt att spela diverse spel så det kändes kul att skriva på PS3Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *