Recension : Eat Them!

Saknar du 80-talet och det sid-scrollande monsterspelet Rampage och önskar att det fanns en spirituell uppföljare? Eat Them! till PSN är svaret, men räcker det hela vägen? Eat Them! är exklusivt till PlayStation Network och är gjort av Savage Moon skaparna FluffyLogic.

I Eat Them! så behöver du inte bry dig om handling, dock finns det en men eftersom den förekommer så sällan genom spelets gång så jag glömde bort att det fanns en när jag krossade byggnader och åt diverse människor i panik.

Spelet går enkelt ut på kaos och förstörelse. Uppdragen varierar från att krossa allt i staden, hjälpa fångar att fly från ett fängelse, checkpoint baserade lopp genom staden och förstör så mycket som möjligt innan klockan tar slut. Spelet har även ett multiplayer-läge där du kan spela med upp till 4 st vänner, dock bara lokalt. Varför de valt att inte ha online co-op förbryllar mig, likt andra spel som gör detsamma nuförtiden. Om spelet får tillräckligt med spelare så kanske chansen finns att utvecklarna patchar in just online co-op.

Så, hur spelar man Eat Them? Du börjar med att skapa dig ett monster i Monster Lab där du väljer monstrets olika kroppsdelar så som huvud, armar, ben och kroppsskydd. Under spelets gång så låser du upp nya vapen och kroppsdelar för ditt monster att uppgradera sig med och det är här du kan finjustera med olika alternativ/kroppsdelar för att få det ultimata monstret. Är ditt monster snabbt som ett skott med missiler fästa bak på ryggen eller handlar ditt monster om att göra så mycket brutal skada som möjligt men inte ha det starkaste kroppsskyddet? Du behöver ha en viss strategi för hur du ska ta dig an dina fiender och börjar du snabbt förlora hälsa så är det lätt löst genom att äta upp en människa på flykt!

Spelet har ett barnsligt roligt gameplay där du kastar brandbilar på polisens styrkor, äter demonstrerande tåg av människor, klättrar upp för byggnader och stampar ner dom våning för våning. Det är dock där spelet faller och det blir tjatigt och enformigt väldigt fort. Eat Them! håller sig nog starkast som ett multiplayer spel, dock har jag inte haft chansen att spela detta med några vänner än.
När det kommer till spelets musik så valde jag att spela upp musik från PS3:ans hårddisk istället för de fattiga chiptune och ”rockiga” låtarna som är i spelet.

Det visuella är ett spel i en typisk cel-shade, men grafiskt imponerande är det inte. Det är inte det spelet strävar efter för den delen, det är mer en serietecknad-look som är poängen. Det är väldigt lite variation i miljöerna och jag hade gärna sett att det fanns fler städer och även att man fick gå mano-o-mano mot ett annat monster i en tidlös Godzilla vs. Mech-Godzilla fight!

Avslutande är Eat Them! kanske inte lika roande som Rampage var under min barndom. Spelet hade kunnat innehålla en hel del mer och gjort det de gör bättre. Ett lättsamt men repetitivt spel som kanske ändå, likt Rampage, gör sig bäst bland ett gäng med vänner. Eat Them! släpps idag (22/12) på PSN och har en prislapp på 70 kr.

Betyg

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *