Förhandstitt: Dead Nation

Jag har dödat zombies förut. Zombie Apocalypse, Dead Rising 2, Resident Evil 1-5, Killing Floor, Left 4 Dead 1-2, The Haunted och så vidare. Jag har spelat de flesta spel där man ska döda zombies. Så när jag skulle spela det här kan man säga att jag var lite trött på det, man kan säga så, men då ljuger man. Jag älskar att döda zombies eller dylikt. Jag är också ett stort fan av co-op spel. Så jag har länge längtat efter Dead Nation. Skaparna av det underbara Super Stardust HD gör ett zombiespel. Låter hur bra som helst i mina öron.

Nu är det inte riktigt det färdiga spelet jag har testat utan det är preview-kod. Vissa saker fungerar inte, så som att ladda upp statstik. Alla filmsekvenser verkar vara med dock och alla banor samt vapen. Stött på lite buggar, men inget allvarligt.

Det spelar ingen roll att det inte är riktigt klart. Jag älskar det här spelet ändå. Ljudet, åh vi börjar med ljudet. Playstation 3 är bra på ljud. Det har man utnyttjat väl. Inte bara låter allt väldigt bra, utan ALLT låter. Kliver du på papper som ligger på marken så finns det ett ljud för det. Det hjälper till för att spelet ska kännas levande. Burkar far omkring och saker faller omkull. Du hör långt borta då någon extra stor zombie kommer mot dig. Musiken trappas också upp då det blir kaotiskt, för att göra det ännu mer kaotiskt. Det är underbart. Själva musiken är inget avancerat. Standard spelmusik, men den används på ett väldigt bra sätt.

Grafiken är riktigt bra. Inte fantastisk, men bra för att vara ett nedladdningsbart spel som kostar så lite. Vid något tillfälle blev det för mycket för spelet och det saktade ner. Lyckligtvis har de gjort så att om det blir för mycket sänks inte bara bilduppdateringen utan allt saktas ner. Att försöka döda horder av zombies i under 30 fps är inte lätt. Då tar jag hellre lite ofrivillig slow motion. Hoppas dock lite justeringar innan release kan få bort de tillfällena helt.

Spelmässigt för er som inte sett en trailer eller hört något om spelet är det en top down shooter. Du ser snett uppifrån och tar dig fram på en bana och dödar allt du ser. Det finns ibland lite andra vägar att ta samt lite gömda områden, men annars är det inte mycket till utforskning. Till ditt förfogande har du först ett semi automatic rifle med lasersikte. Alltså inte bara att hålla in och peppra utan ett skott i taget. Håller du in längre så laddas ett skott upp och du kan göra headshots på alla fiender som står i vägen. Du får snart möjligheten att köpa fler vapen i form av Sub Machine Gun, Shotgun och några andra vapen och föremål. Flare som du kastar ut är en av de jag använde mest. Billig och alla zombies inom ett visst avstånd samlas runt den så du kan skjuta dom och andas ut i några sekunder.

Det finns väldigt många olika sorters zombies. Inte bara 5 olika typer som i de flesta utan det beror helt på vart man är. Vid ett tillfälle går man förbi ett buss med fotbollsspelare som rusar ut och tacklas. Sker alltså vid ett litet tillfälle. Jag kan inte räkna upp alla olika typer om finns. Det finns några special-zombies dock. Vilka de är får ni se själva.

På varje bana finns det checkpoints där man kan köpa vapen, ammunition och byta utrustning man plockat upp. Du har tre stats som kan ändras. Strength, som bestämmer hur hårt du slår, Endurance, som bestämmer hur mycket du tål och Agility, som bestämmer hur snabb du är. Det finns tre typ av armor som alla har olika stats. Om tumregel kan jag säga att det finns en låda med armor mellan varje vapen-checkpoint. Inte alltid men leta ordentligt så ni inte missar någon.

Spelet har online och offline co-op vid release. De har jobbat håt för att ha med båda som vi skrivit förut och det fungerar sådär i recensionskoden. Har inte lyckats spela online. Har ingen kompis att bjuda in, men att hitta någon slumpmässigt har inte gått. Troligen är inte allt klart så det kommer vara fixat innan release, men så är det nu i alla fall. Offline fungerar det väldigt bra dock. Handlingen är väl inte riktigt skriven för två spelare, men inte riktigt för handlingen man spelar den här typen av spel. Den duger för att förklara vart man ska döda nästa gång.

Totalt är det tio banor man ska skjuta, slå, spränga, bränna och springa sig genom. 8 timmar ungefär kan man räkna med för en genomspelning. Sen är det då det hela med att man tävlar lite mot andra länder. Baserat på hur många som bor i länderna så kan man lyckas bekämpa smittan. Så om svenska spelare dödar zombies så räknas det till en ranking där det står vilket land som är bäst på att döda zombies. Länder med lägre befolkning behöver inte döda lika många för att rädda sitt land så det verkar balanserat. När man har dödat alla zombies i ett land så börjar det om.. Ingen skillnad, men kul att se vilket land som är bäst.

Trots att det är ett nedladdningsbart spel med ganska lågt pris så kommer spelet ha en Platinum Trophie för er som jagar sånt. Den svåraste svårighetsgraden saknar Trophie. Den anses vara så svårt att knappt någon kommer klara av det. Annars är det väldigt bra balanserat. Alltid utmanande, aldrig för svårt eller för lätt på normala svårighetsgraden. Mycket bra.

Jag skulle rekommendera spelet för alla som älskar co-op, döda zombies, Supder Stardust HD eller actionspel i överhuvudtaget. Det är ett riktigt bra spel helt enkelt. Bästa 2 player co-op zombiespelet jag kört. Finns lite brister som jag hoppas fixas innan release. I så fall kan det få ett riktigt topplir.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *