Första utlåtande om Final Fantasy XIII

Jag fick för en tid sedan ett litet trevligt paket på posten, paketet innehåll inget mindre än rent guld. Ja eller ett PS3-spel, vilket man enkelt kan argumentera är samma sak. Spelet heter Final Fantasy XIII och utvecklas av ett litet japanskt spelföretag som tydligen heter SquareEnix och att titelns 13 att döma har det tydligen kommit ett par spel i serien innan. Min plan är att skriva en lång och utförlig recension på detta fenomen, men eftersom spelet äter min tid och aldrig vill släppa mig fri så tänkte jag iallafall skriva ett utlåtande.

Det första som händer när jag startar spelet är att all min tidigare skepsis och oro försvinner i takt med att skärmen blir vit och ordet SquareEnix dyker upp på skärmen följt av Final Fantasy XIII och lite längre ner New Game. Jag har upplevt detta ungefär 8 gånger tidigare och varje gång lyckas de japanska spelmakarna trollbinda mig.

De förrenderade videoklippen är imponerande som vanligt och har skött övergången till HD galant (så länge du inte spelar 360 versionen det vill säga, hehe). De första timmarna introduceras spelets olika funktioner och de kan faktiskt kännas som det går lite för långsamt mellan de olika delarna men sakta men säkert får du tillgång till det relativt okomplexa spelsystemet som är Final Fantasy XIII. När man sett videos och förhandstittar har detta sett väldigt rörigt och hektiskt ut, men är faktiskt väldigt enkelt.

Så utan att säga för mycket innan recensionen kommer kan jag avslöja att spelet bara blir bättre ju länge fram man kommer…

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *