Senaste nytt om Final Fantasy XIV

Final Fantasy XIV är den inte helt logiska uppföljaren på Final Fantasy XI och är till skillnad ifrån samtliga andra titlar i serien online-baserat. Spelet är just nu i alpha-fas och detta framgår faktiskt ganska tydligt om man kollar på den video som kommit ut ifrån det japanska alpha-testet. Spelet ser faktiskt ganska taskigt ut, men om man bortser ifrån de rent grafiska så verkar miljöerna ändå spännande. SquareEnix passade även på att presenterat spelets olika stammar, vilket ska ge lika extra variation utöver de fyra raser som spelet erbjuder sedan XI.

Stam tillhörigheten erbjuder förutom en visuell skillnad även unika förmågor och annat trevligt, så det är ett välkommet tillägg även om man hoppas att de bilder som Kotaku visar inte är slutgiltiga utan kommer att ändras mer.

Vi vet fortfarande inte om PC och PS3-spelare kommer kunna spela på samma servrar, men vi hoppas att så är fallet. Spelet är fortfarande PS3-exklusivt vilket glädjer oss även om grafiken är långt ifrån värdig ett PS3-spel 2010 än så länge.

Vad betyder Alpha-fas kanske någon undrar, jo alpha-fas är en av de första faserna ett spel genomgång och sker innan spelet går in i den kanske mer kända beta-fasen. Beta är nästan färdig produkt och oftast testat endast nätverks påverkan och serverkapacitet när konsolspel beta-testas.

Källa: VG247

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *