GDC: Playstation Move

Nu är det officiella namnet på Playstation Motion Controllern äntligen avgjort och precis som vi presenterade igår heter den Playstation Move. Vad vi fick se på GDC presskonferensen var att Sony satsar riktigt hårt på att övertala Wii spelare att byta upp sig och de flesta spelen känns som Eyetoy 2.0. Ingen av titlarna som visades upp imponerade speciellt förutom kanske Motion Fighter som var ganska coolt. Till Sonys försvar har ju utvecklarna inte spenderat mer än veckor med produkten och vi räknar med mer intressanta grejer på E3.

Jag ska försöka summera det som sas under konferensen så gott det går. Man verkar satsa hårt på familjespel, men var även noga med att visa lite mer vuxna spel som Fighter och SOCOM 4 för att poängtera att man inte gör samma misstag som Nintendo. Priset på start paketet kommer att ligga under 100 $. Det var även glädjande att höra att vi få som redan har en Playstation Eye inte behöver köpa hela paketet utan det går även att köpa kontrollen löst.

Sen passade de även på att presentera Playstation Move Sub-Controller (jag hoppas att det namnet var i brist på annat). Dock så benämndes denna som ett tillbehör och måste säkert köpas separat, nej nej nej Sony, gör inte samma misstag som Nintendo, man vill inte spendera 1000kr för att få EN komplett uppsättning av kontrollen!

Jaja, Som ni ser har ”Sub” en analog spak, ett digitalt styrkors och två knappar på ovan sidan och L1 och L2 finns på undersidan. Fler bilder finns på Joystiq och på Joystiq.

Som denna trailer även visar så kommer röst styrning att integreras och en tanke slog mig precis, kommer inte Star Wars: The Force Unleashed 2 snart! Jedi krafter med Playstation Move, SWEET!

Jag avrundar denna lilla genomgång med att säga att Playstation Move ser riktigt lovande ut, även om spelen man visade upp inte gör det. Kolla in genomgångarna av spel nedan.

Källa: PS3.qj.net

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *