Final Fantasy XIII, långt ifrån lika versioner

Två dagar kvar tills releasen av Final Fantasy XIII och det kommer tråkiga nyheter ifrån SquareEnix, om man äger 360 det vill säga. Sidan Digital Foundry spenderar sina dagar med att räkna pixlar, frames / second och annat som håller fanboy-kriget igång. Senast är det som sagt Final Fantasy XIII som fallit under luppen, med resultatet att 360-versionen är långt ifrån lika imponerande som PS3-versionen. Vi har tidigare pratat om detta, men SquareEnix har länge påstått att det inte finns någon synbar skillnad.

För det första konstateras att 360-versionen har en stabilare framerate (framerate = bild / sekund) och ligger stadigt på 30 men PS3-versionen kan tappat ett par bilder ibland. Därmed slutar fördelarna för Microsoft för spelet renderas i pinsamma 576p (vertikala pixlar) och faller alltså inte under HD som har minikravet 720p (vertikala pixlar), PS3-versionen pumpar dock på i HD utan trubbel.

Sen ska även kvalitén på texturer vara märkbart sämre och av det jag sett så är bilden betydligt mer oskarp och lider av stora AA problem.

Sist och mest anmärkningsvärt är dock att filmerna (och det finns MYCKET filmer) komprimerats enormt kraftigt på 360 och lider av samma problem som en sämre divx-film på storbilds tv. Inget vackert att se.

För video, kolla Eurogamer

Källa: Kotaku

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *