Recension: NHL 10

nhl-10
Då var det dags att recensera ett sportspel. Det handlar om EA Sports ishockey-flaggskepp NHL 10. I vanlig ordning är skillnaden mellan olika årgångar av spelen kanske inte så dramatisk som man önskar, men jag måste säga att jag ändå verkligen njutit av mitt ex av denna adrenalinpumpande pralin!

Det som är nytt för årets titel är främst att man utvecklat en ny dimension till spelet, där man nu har möjlighet att utnyttja sargerna genom att trycka sig upp mot den, eller sin motståndare att man vill det. Utöver detta har man infört förstapersons fighting vilket gör slagsmålen bra mycket roligare, och svårare. Trist nog är man fortfarande väldigt barnvänliga då spelarna visserligen kan få en skada, som då dyker upp som en skaderapport. Men det hade varit underhållande att få se lite blod i slagsmålen också, eller blåmärken för att få någon visuell feedback på fighten.

Annars har spellägena Be a Manager och Be a Pro följt med från de tidigare spelen. Men nytt är här spelläget Battle for the Cup där man slängs in i den spänning som ett slutspel innebär. Här är publiken, mer engagerad, spelarna taggade till tänderna, och matcherna svänger med hårda tacklingar och annat som väcker laget. Effekten av detta är inte jättestor, men är helt klart ett steg i rätt riktning. Kul initiativ!

Publiken är också något som stört mig ända sedan min start av NHL 96. Den har alltid varit väldigt 2 dimensionell och trist, men är faktiskt rätt snygg i NHL 10.

NHL 10 är inte på något sätt revolutionerande sedan NHL 09, men det är en finputsad version av ett redan fantastiskt sportspel. Oavsett om du lirar själv eller med polarna så är NHL 10 ett riktigt roligt spel som ger dess ägare många timmars nöje (och frustration). Detta är i min mening så bra ett sportspel kan bli idag och jag kan inte annat än dela ut fem av fem kontroller till detta underbara sportspel!

5av5

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *