Recension – Sonic Colors Ultimate

Den lilla blå igelkotten Sonic har inte alltid haft det lätt genom åren då kvaliteten på de spel han medverkat i har varit minst sagt blandad. Generations som släpptes för några år sedan var ett utmärkt sätt att blanda 2D och 3D-banor och Mania var helt fantastiskt så därav var intresset stort för min del när det utannonserades att Colors skulle få en nyversion då jag aldrig spelat det. Lyckas det leva upp till förväntningarna?

Sonic Col - 1
Jag tillhör som sagt den skara som aldrig spelade Sonic Colors när det ursprungligen släpptes på Wii men som jag förstått det så var spelet väldigt uppskattat bland Sonic-fans när det kom. Många år har gått sedan dess och man har självklart valt att fräscha upp spelet rejält både när det kommer till bilduppdateringen och grafiken.

Då jag nyligen köpte ett SEGA Mega Drive så har jag under sommaren spenderat otroligt mycket tid med Sonic både i form av originaltrilogin (jag var en Nintendo-grabb som barn) samt diverse uppföljare som är släppta på Xbox så det var med stora förväntningar jag drog igång Colors.

Det bör sägas omedelbart att musiken i det här spelet är verkligen någonting extra, helt fantastiska låtar som fastnar direkt i huvudet och de känns väldigt trogna serien i övrigt också.

Sonic Col - 3
Självklart är det den elaka Robotnik/Eggman som är i farten igen och den här gången har han skapat en gigantisk nöjespark i syftet att göra livet surt för den stackars igelkotten och mycket mer berättelse än så bjuds det inte på (behövs det ens i ett Sonic-spel?). Självklart är det plattformande och höga hastigheter som står i fokus som sig bör och på den fronten lär ingen bli besviken på Sonic Colors.

Rent historiskt har det gått så där när man valt att göra Sonic i 3D men här har man faktiskt lyckats riktigt bra. Det känns som att själva kärnan av de klassiska spelen är intakt och att det är skapat av personer som faktiskt respekterar och vördar serien snarare än att de vill casha in snabba pengar på gamla meriter.

För den som spelat Sonic Generations så är Wisps inte ett nytt inslag men här har man utvecklat konceptet ytterligare. De små djuren som kan samlas in på banorna ger Sonic diverse specialförmågor, bland annat att man kan flyga, gräva tunnlar och så vidare och det ger faktiskt spelet rejäl variation. Det finns precis som i Generations även röda stjärnor att samla in på banorna genom att ta olika vägar och det ökar självklart omspelningsvärdet rejält. Även bossarna i Colors är riktigt kreativa och roliga att möta.

Sonic Col - 2
Är Sonic Colors då bättre än Sonic Mania? Nej, självklart inte. Det är dock ett otroligt bra Sonic-spel i 3D som är väl värt din tid även om du var med och spelade det på Wii när det begav sig. Jag blir överlycklig varje gång det släpps ett färgglatt plattformsspel mellan alla grådaskiga skjutspel och så även denna gång!

Största +
Kreativ och rolig bandesign
Fantastisk musik
Bossarna är riktigt roliga att möta

Största –
Inget kommer nog att toppa Sonic Mania

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *