Recension – Mortal Kombat 11 Ultimate

När Mortal Kombat 11 släpptes förra året så fick det ett mycket varmt mottagande både av media och spelare världen runt. Tidigare i år följdes succén upp med en lika briljant expansion vid namn Aftermath och nu har man samlat allt släppt innehåll i ett smidigt paket.

MK 11 Ult - 3
Då jag tidigare recenserat både originalspelet samt Aftermath så behöver jag knappast nämna att Mortal Kombat 11 är ett ruskigt kompetent fightingspel, den saken är så att säga redan konstaterad. Mortal Kombat 11 Ultimate är namnet på denna samling som innehåll allt tidigare släppt DLC i form av dräkter, karaktärer samt expansionen och den riktar sig framför allt till de som inte redan äger grundspelet sedan tidigare.

I samband med lanseringen av Ultimate så släpptes även spelet till nästa generations konsoler (det är en gratis uppgradering om du äger spelet sedan tidigare) och jag har testat spelet på Xbox Series X där det kort sagt fungerar rent makalöst bra. Den tidigare snygga grafiken har blivit ännu snyggare och att laddningstiderna är som bortblåsta känns smått otroligt. Det har inte gått så här snabbt att komma in i en match sedan de kassettbaserade konsolerna var aktuella och bara det känns väldigt ”next gen” för min del.

MK 11 Ult - 2
Det har tillkommit en rad nya karaktärer sedan Mortal Kombat 11 släpptes och av dessa känns Rambo(!) och Sindel klart mest intressanta för min del. Att man fått Stallone själv att göra rösten till Rambo är riktigt häftigt och han har självklart ikoniska vapen så som pilbåge och fällor som kan placeras ut under matcherna.

Ingen av de nya karaktärerna är tråkiga att spela som och det känns som att de tillför en hel del till Mortal Kombat 11 även för den som spelat sig trött på spelet under ett års tid. Även för ensamma spelare finns det en hel del att göra i Ultimate i form av två hela kampanjer, diverse torn och annat smått och gott. Faktum är att inget annat fightingspel har haft så här mycket innehåll för folk som helst spelar själva och bara det gör samlingen enormt prisvärd.

MK Ult - 1
Mortal Kombat 11 Ultimate är en samling som främst riktar sig mot nya ägare vilket jag nämnde ovan men även om du bara äger originalspelet så kan detta ses som en bra investering då så pass mycket material har lagts till sedan lanseringen förra året. Versionerna till nästa generations konsoler imponerar dessutom och blåser nytt liv i spelet.

Vi fick en recensionskod till spelet av Warner Bros.

Största +
Två stora kampanjer för ensamma spelare
Rambo, Sindel och övriga nya karaktärer är roliga att spela som
Xbox Series X och PlayStation 5-versionerna imponerar

Största –
Detta är främst en samling för de som inte redan äger grundspelet

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *