Mina intryck av Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 måste vara ett av tidernas mest hypade spel och med den största budgeten någonsin för ett spel så är ribban satt skyhögt. Att leva upp till dessa förväntningar måste vara en enorm press för CD Projekt Red och efter att ha spenderat några dagar i Night City så kan jag berätta om hypen var berättigad.

Cyberpunk - 1
Jag måste erkänna med handen på hjärtat att Cyberpunk 2077 är det första spel från den polska utvecklarstudion som jag tar mig an på allvar. Jag har således inte alls samma relation till CD Projekt Red som alla fans som älskat The Witcher-serien. Trots detta så kunde jag inte undgå att bli upphetsad över ett spel i den här miljön. Jag verkligen älskar filmer som Blade Runner och att få ett ambitiöst TV-spel med liknande stämning verkade på förhand vara fantastiskt.

Spelet handlar om huvudkaraktären V och det är din första uppgift när du slår igång spelet att designa hur han eller hon skall se ut och redan här märker man att ambitionsnivån för detta projekt är något alldeles extra. Det är helt otroligt hur många alternativ som finns att välja mellan gällande utseendet på V och den som gillar sånt här kan förmodligen spendera timmar bara i karaktärseditorn. Jag personligen var mer upprymd över att få starta spelet så för mig gick denna process fort.

När skapandet av karaktär är klart står du genast inför nästa val nämligen vilken väg i livet du vill ta. Det finns tre olika att välja mellan och förutom att första timmarna blir annorlunda beroende på vilket val du gör så ändras även en del möjligheter för V när det kommer till dialog. Tanken var att jag skulle börja som ”Corpo” men vid närmare eftertanke så föll valet istället på ”Nomad” då det valet kändes mest nybörjarvänligt.

Cyberpunk - 2
Efter att ha slängt käft med stadens sheriff, sprungit runt i en radiomast och mutat tulltjänstemän så är min resa mot Night City i full gång. Till en början verkar staden inbjudande med sina blinkande neonljus och starka färgsättning men det visar sig snabbt vara en skrämmande plats där ingen går säker.

Trots att du har skjutvapen och trots att spelet utspelar sig genom V´s ögon så är detta inte ett FPS utan ett rollspel, det är något man måste ha klart för sig från start. Oavsett vilken svårighetsgrad du väljer så kan du inte bara rusa in och försöka skjuta allt du ser för då lär det snabbt gå illa för dig. Att sätta ut dina poäng rätt, göra sidouppdrag för att öka i level och andra uppgifter är rent vitalt för din överlevnad.

Till en början känns Cyberpunk 2077 som ett väldigt förvirrande spel med mängder av val, förmågor, vapen och utrustning men mitt tips är att inte tänka allt för mycket på detta utan fokusera på att njuta av spelet istället och ta resten som det kommer.

Det har pratats en hel del om diverse olika buggar i spelet och ja, de finns tyvärr och de är ganska många. Jag spelade spelet på Xbox Series X och körde spelläget som fokuserar på bra bilduppdatering och för det mesta så var det en njutbar upplevelse. När jag sköt en kille i en bil så flög han genom taket rakt upp i himlen, en NPC jag skulle konversera med fastnade i en vägg och spelet kraschade flertalet gånger redan under de inledande timmarna. Trots detta smolk i bägaren så har man ändå viss förståelse för att saker kan gå fel i ett spel med så här mycket val och CD Projekt Red har mitt fulla förtroende när det kommer till att fixa allt som är snett med spelet.

Cyberpunk - 3
Detta är inte en renodlad recension i ordets bemärkelse och därav kommer jag inte sätta några siffror på Cyberpunk 2077 i dagsläget, betygssättning och liknande kommer jag att vänta med tills de dedikerade versionerna av spelet är ute till Xbox Series X och PlayStation 5. Jag kan dock redan nu vilja påstå att spelet är ruskigt bra trots buggar och köprekommendationen är således given om ni nu inte sitter på första versionen av Xbox One eller PlayStation 4.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *