Recension – Devil May Cry 5: Special Edition

När Devil May Cry 5 släpptes förra året så blev det snabbt en favorit hos många och den uppföljare till Capcoms spelserie som många faktiskt väntat på då DmC inte föll alla i smaken. Personligen tyckte jag det var ett riktigt underhållande actionspel som jag belönade med ett högt betyg och nu är spelet här igen till PlayStation 5!

DMCSE - 2
En helt ny generation innebär förstås helt nya möjligheter när det kommer till hur långt tekniken kommit. Devil May Cry 5 kördes trots allt på hårdvara som när spelet gavs ut var närmare 7 år gammal och därav är det kanske inte så konstigt att Capcom valt att återlansera spelet med helt andra förutsättningar.

Devil May Cry 5 var trots den gamla hårdvaran ett spel som imponerade rejält rent tekniskt och det är förstås ännu mer imponerande på Sonys nya konsol. Förutom de tekniska detaljerna så har man även valt att inkludera möjligheten att spela som Vergil samt ett nytt spelläge där spelet går ännu snabbare än tidigare (var det inte snabbt nog innan?).

DMCSE - 1
Den största nyheten i den här versionen är dock den uppfräschade grafiken samt att du kan spela i 120Hz om du har en TV som tillåter detta. Jag testade spelet på min LG CX som stödjer funktionen och det ser minst sagt makalöst ut. Det som bekymrar en del är dock att spelet inte är låst till 120 bildrutor per sekund utan under de mest intensiva striderna så saktar det ner ganska rejält vilket är tråkigt. När Capcom nu bemödat sig med att ha med 120Hz-funktionen så borde de åtminstone optimerat spelet lite bättre så att bildrutorna är låsta till 120 hela tiden.

Devil May Cry-serien har alltid varit känd för sin makalösa kontroll och i den här versionen kommer den ännu mer till sin rätt med tanke på det uppsnabbade tempot. Att spela med turboläget påslaget känns dock mest som en funktion för de som redan varvat spelet massa gånger innan och vill utmana sig själv extra mycket då det egentligen inte tillför något speciellt av värde annars.

Bloody Palace är ett inslag i serien sedan länge och i den här utgåvan så finns det med från start för den som bara vill ösa och slippa bry sig om berättelsen och det är precis lika skoj som vanligt. Tidigare släppt material så som extra dräkter och färger är också med från början i den här versionen (det var DLC till PS4-versionen) så det är kort sagt inte någon brist på innehåll.

DMCSE - 3
Devil May Cry 5: Special Edition är ganska exakt samma spel som vi spelade förra året fast med några nyheter samt snyggare grafik. Det är knappast en titel som visar vad PlayStation 5 går för rent tekniskt då konsolen klarar bra mycket mer rent grafiskt men det är fortfarande ett riktigt bra spel. Det känns dock som att detta i första hand riktar sig till de som inte redan äger spelet sedan tidigare.

Största +
Riktigt snygg grafik
Att spela som Vergil är ett välkommet tillskott
Bloody Palace är lika ösigt som vanligt
Tidigare DLC är inkluderad

Största –
Bilduppdateringen i 120Hz-läget är svajig

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *