Recension – Destiny 2: Beyond Light (PS4)

När Destiny lanserades för många år sedan kunde nog inte Bungie ana vilken enorm succé spelet skulle bli. Mängder av expansioner släpptes och sedan även den efterlängtade uppföljaren som blev ännu större och byggde vidare på den grund som lades i ettan. Nu är det nytt år och självklart innebär det en ny expansion i form av Beyond Light.

BL - 1
För mig är Destiny så otroligt mycket mer än ett spel, jag skulle kunna skriva närmast en hel bibel om alla upplevelser jag haft med spelet och om allt jag varit med om. För mig är allt runtomkring spelet minst lika stort som själva spelet i sig. Jag träffade för många år sedan en av mina nu absolut bästa vänner genom en raid i första Destiny och den sociala aspekten kring detta fenomen är helt underbar. Varje gång det släpps en ny expansion blir jag självklart extremt nyfiken på vad Bungie hittat på denna gång.

I den nya expansionen Beyond Light introduceras en rad nya saker, dels en ny planet i form av Europa, en ny raid och nya berättelseuppdrag samt det faktum att favoritkaraktären Variks från ettan återvänder och utgör en central del av själva berättelsen.

BL - 3
Den nya skurken Eramis är en av de mest intressanta sådana som varit med i Destiny, det är en karaktär man både ogillar samt att man förstår motiven bakom dennes handlingar på samma gång. I vanlig ordning är dock berättelsen ganska så kort och efter några timmar börjar spelet på allvar då man måste farma ihop ny utrustning för att kunna ta sig an den nya raiden Deep Stone Crypt som lanseras under nästa vecka.

Ett av de mest intressanta tillskotten till Beyond Light är att varje klass nu har fått en helt ny subklass med det nya elementet Stasis. Jag som spelar som Warlock i första hand fick nu tillgång till klassen Shadebinder och kort och gott så är Stasis en form av magi som fryser motståndarna till is varpå man kan skjuta eller slå sönder dom. Det här tillskottet har dock skakat om PvP-lägena ganska rejält och det är otroligt frustrerande att gå på gång bli fryst till is och sedan få ett skott i pannan utan att man kan göra något åt det.

BL - 2
Värt att nämna är att Destiny 2 kommer att få en gratis uppdatering nästa månad som gör att spelet rullar i 60 FPS på de nya konsolerna och det går till och med att köra det i 120 FPS i PvP-lägena. Detta lär bli en helt enorm uppgradering jämfört med den version vi har att spela idag och ett redan fantastiskt spel lär bli ännu bättre. Denna uppdatering kommer förstås även till de som inte har köpt Beyond Light.

Även om själva berättelsen i Beyond Light är kort så finns det mängder av aktiviteter att ta sig an efter man är klar och helt plötsligt sitter man där igen helt beroende av spelet. Den nya subklassen gör verkligen skillnad och Beyond Light känns utan tvekan som en av de bästa och mest ambitiösa expansionerna Bungie någonsin har släppt!

Största +
Den nya berättelsen är välskriven
Europa är intressant att utforska
Nya subklasser skakar om spelet rejält

Största –
Något kort berättelse i vanlig ordning

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *