Recension – Assassin´s Creed: Valhalla

Assassin´s Creed-serien har med åren blivit en riktig långkörare för Ubisoft och vi har fått utforska allt från medeltiden, antikens Grekland samt forntida London och nu är det äntligen dags för vikingatiden att göra entré. Lyckas Valhalla att förvalta vårt nordiska kulturarv på ett bra sätt?

Valhalla - 3
Jag har helt ärligt inte spelat ett enda bra spel med vikingar sedan klassikern Rune släpptes på PC för en herrans massa år sedan så det var med stora förväntningar jag drog igång Assassin´s Creed: Valhalla. Skulle vi äntligen få ett spel som gör tidseran rättvisa? Svaret på den frågande är ett rungande JA!

Den här gången spelar du som vikingen Eivor och trots namnet kan du faktiskt välja mellan en kvinnlig och en manlig krigare och efter en minst sagt brutal inledning där du som barn tvingas bevittna mordet på halva din klan så tar äventyret sedan avstamp när Eivor vuxit upp och blivit en kraft att räkna med. Berättelsen och karaktärerna som målas upp i Ubisofts detaljrika värld är minst sagt intressanta. Jag har inte spelat ett Assassin´s Creed sedan Unity släpptes för många år sedan så det nya system med utrustning som du kan erhålla från fiender och uppdrag som först introducerades i Origins var helt fräscht för min del.

Valhalla - 1
Det är intressant hur Ubisoft verkligen lyckats fånga vikingakänslan fullt ut och på nästa generations konsoler ser spelet helt makalöst ut med HDR och silkeslena sextio bildrutor per sekund utan minsta tillstymmelse till tappade frames eller liknande. Det som framför allt imponerar är de otroligt detaljrika ansikten som karaktärerna besitter och det märks verkligen att nästa generation är här nu då steget mellan konsolerna är så oerhört stort rent visuellt.

Själva mallen för berättelsen är serien trogen och förutom att klara uppdragen som rör berättelsen så kan du också delta i en rad olika sidoaktiviteter som rör allt från renodlade supartävlingar, hasardspel och att göra räder på fiendernas områden. Det är en långt ifrån glamorös bild av vikingalivet som målas upp och spelet är riktigt brutalt rakt igenom och jag hade inte förväntat mig något annat då det hela känns väldigt realistiskt.

Det som gör Assassin´s Creed: Valhalla så bra är att du som spelare blir involverad i själva världen och det är minst lika kul att åka runt med båten och utforska som det är att följa själva berättelsen. Det märks att serien har kommit långt då det finns mängder av aktiviteter att ta sig an i spelets samtliga områden och världen är därmed inte så livlös som i de tidigare spelen.

Valhalla - 2
Assassin´s Creed: Valhalla är inte bara det bästa spelet i serien hittills, det är också ett tekniskt imponerande verk som ger en bild av hur nästa generation kommer att se ut. Vi har dessutom äntligen fått ett vikingaspel med värdighet.

Största +
Makalöst vacker grafik
4K, HDR och 60 bildrutor per sekund
Berättelsen och karaktärerna engagerar

Största –
En del smärre buggar

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *