Recension – Watch Dogs: Legion (PS5)

Ubisoft slår verkligen på stora trumman nu när nästa generation börjat på allvar och vi får inte bara Assassin´s Creed: Valhalla utan även ett nytt spel i Watch Dogs-serien.

Legion - 3
Den här gången är skådeplatsen satt till London i en nära framtid och i inledningen måste du hjälpa till att förhindra en terrorattack mot det brittiska parlamentet. En kort stund senare märker du dock att allt inte står rätt till och även om du lyckades avvärja attacken så exploderar bomber runtom i staden och den karaktär du nyss spelade som blir brutalt avrättad redan i inledningen.

Watch Dogs: Legion skiljer sig från föregångarna på en rad olika sätt, dels har vi inte någon fast huvudkaraktär utan spelet bygger på att du hela tiden rekryterar nya medlemmar till din motståndsrörelse och det går till på lite olika sätt beroende på hur du väljer att spela.

Vissa uppdrag i spelet kräver att en viss karaktär har en viss färdighet och då kan du antingen går runt och försöka övertala folk till att gå med i motståndsrörelsen genom att bara prata med dom. Är ditt inflytande tillräckligt högt i området är chansen större att de går med dig och genom att göra uppdrag i de olika kvarteren så öker detta inflytande. Ibland krävs dock att du hjälper människor med saker för att de ska vara dig till viljes. En bit in i spelet krävs till exempel en byggnadsarbetare för en speciell situation och för att han ska gå med dig så måste du först se till att hans skulder försvinner genom att ta dig in i fiendens bas och hacka en dator.

Legion - 2
Uppdragen i Watch Dogs Legion känns betydligt mer varierade än i de tidigare spelen och det finns ofta flera olika sätt att lösa dom på beroende på hur mycket uppmärksamhet du väljer att dra till dig. Det finns ett gäng huvudkaraktärer som figurerar genom hela berättelsen och dessa är lyckligtvis inte lika frustrerande och ”edgy” som dom som var med i tvåan. Dialogen är för det mest riktigt underhållande att lyssna på och likaså de olika radiosändningar och podcasts som spelas upp när du åker runt i fordonen som finns att tillgå.

Spelet är ganska snyggt rent grafiskt men inte extremt imponerande för att vara till nästa generations konsoler. Då många karaktärer har fått spela samma roller på grund av valfriheten så medför det att läppsynken oftast känns väldigt tokig under mellansekvenserna vilket kan se roligt ut. De förbestämda karaktärernas röster är i synk medans de spelbara karaktärernas inte är det.

Trots att spelet är till nästa generations konsoler också så känns det inte riktigt som att utvecklarna valt att använda all kraft till fullo. Att spelet är låst till trettio bildrutor per sekund känns som en enorm besvikelse och trots strålspårning och andra visuella effekter så drar det ner helhetsintrycket ett snäpp för egen del. Det blir extra märkligt när Assassin´s Creed: Valhalla som också är från Ubisoft rullar på stadigt med dubbla bildrutor trots att det spelet är mycket snyggare rent grafiskt.

Legion - 1
Watch Dogs Legion är en uppföljare som vill mycket men som bara lyckas med en del av det. Att kunna välja att spela som i princip vem som helst i spelet är ett kul tillskott men det gör också att det tappar lite av sin karaktär då man inte hinner identifiera sig och lära känna några av de spelbara karaktärerna på riktigt. Uppdragen är dock de bästa i serien hittills och gillade du föregångarna så lär du gilla även Legion.

Största +
Många sätt att lösa uppdragen på
Stundtals ganska utmanande
London känns levande

Största –
Läppsynken är stundtals bedrövlig
Saknar egen identitet jämfört med föregångarna
Trettio bildrutor per sekund är en besvikelse

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *