Activision gömmer hemligt meddelande

Activision har gått ut med att man placerat ett hemligt meddelande någonstans i Stockholms skärgård inför lanseringen av Call of Duty: Black Ops Cold War. Syftet med meddelandet är att spelarna ska lära sig mer om historia. Även om handlingen i spelet till stora delar är fiktion så hämtar den också inspiration från verkliga händelser under kalla kriget då Ronald Reagan var president.

Pressmeddelandet kan ni läsa nedan och spelet släpps den 13:e november.

”Det är 39 år sedan på dagen den sovjetiska ubåten U 137 gick på grund utanför Karlskrona, en händelse som startade en våg av konspirationsteorier om vad som sker under vågorna på Östersjön och som ledde till att även civila svenskar gav sig ut i sina båtar på jakt efter främmande ubåtar. Det som idag har placerats under vatten är något helt annat. Det dolda meddelandet är placerat på koordinaterna 59°2’43.4″N 18°20’6.5”E på fem meters djup. Endast de med rätt utrustning kommer ha möjligheten att uppleva och läsa meddelandet då det enbart kan läsas av med hjälp av ekolod. Meddelandet och dess temporära placering är en hyllning till de som vågade sig ut på vattnet i början av 80-talet och en påminnelse för människor att inte glömma det förflutna – en nyckel i berättelsen för enspelarläget i Call of Duty: Black Ops Cold War”

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *