Recension – Mr Driller DrillLand (Switch)

mr-driller-drillland-switch-hero_01Oh boy, Bandai Namco’s Mr Driller DrillLand är utan tvekan ett av de mest japanska och arcadiga spelen som jag har spelat på bra länge. En klassiker ifrån öst på GameCube som nu har fått en glow up här i väst till Nintendo Switch. Med multiplayerläge, 5 olika kampanjbanor och ett nytt “casual mode” för nybörjare så är det nu bästa möjliga tillfälle att ta sig en titt på denna gamla pärla.  

I Mr Driller DrillLand så följer man ett litet gäng som älskar att borra och leta efter skatter. De har blivit inbjudna till ett nöjesfält vars tema är just borrning. Det finns 5 olika delar av nöjesfältet som alla erbjuder lite olika variationer på kärnmekaniken, som i sin tur går ut på att man borrar sig nedåt genom att borra bort sammansatta block i olika färger. Bakom dessa block så kan det döljas skatter eller fiender och om man borrar bort en grund så kan blocken ovanför ramla ner på dig. Det kan se lätt ut vid första anblick men man blir snabbt varse om att varje borrning kan kosta dig mycket. Originalet till gamecube ska tydligen vara bland de svårare pusselspelen så det känns skönt att Switch-versionen kommer med ett snällare “casual mode” för att lättare ta till sig spelet och successivt öka sin egen hastighet och precision i pusslandet.

Det finns också ett multiplayerläge för upp till fyra spelare där man antingen teamar upp med varandra i lag eller kör en klassisk alla-mot-alla för att samla skatter och vinna. Det är dock ren versus och ingen coop för att klara banor, man kör tills ett lag eller en person har nått sina poäng och sedan börjar det om. Klassisk arkadpussling för flera spelare helt enkelt!

mr-driller-drillland-switch-hero_02

Jag och mina barn har haft mest kul med multiplayerläget och jag kan utan att skämmas säga att de tar sig an spelet snabbare än mig, jag kommer på mig själv att försöka tänka strategiskt innan jag gräver medan de (3 och 6 år gamla) hackar på i full fart med bättre resultat än mig. Det kan vara tur eller så kan det vara så att just multiplayerläget gärna belönar snabbhet framför strategi, vilket är helt okej då barnen har otroligt kul när de hugger sig genom banan i toppfart och fångar upp skatter på vägen. Även kampanjbanorna går snabbt och lätt för barnen att snappa upp, jag får läsa vad berättelsen säger och vad reglerna för varje bana är, men efter något försök eller två så förstår de precis vad det ska göra. Jag var orolig till en början att det skulle vara för mycket textrutor för att hålla barnens intresse men efter en första förklaring så var det inga problem. 

För egen del så höll sig inte spelet i mina tankar särskilt länge, då främst för att jag inte är så glad i arkadspel överlag, men jag hade väldigt kul när jag testade de olika kampanjerna och speciellt när jag kunde spela med mina barn utan problem. Jag tycker personligen att kampanjerna trots sina olika regler är otroligt lika och jag hade gärna sett lite mer variation för att behålla mitt intresse längre. 

mr-driller-drillland-switch-hero_03

Mr Driller DrillLand till Switch är utan tvekan ett snabbt och roligt familjespel som man kan spela tillsammans, men man bör nog inte gå in med förhoppning om en välskriven berättelse eller single player-upplevelse. Kort och gott så är det är ett snabbt pusselspel med färgglada och högljudda karaktärer som lär hålla barns intresse längre än vuxnas. Det är bara att hoppa in och börja borra!

Största +
Härliga färger och banor
Lätt att hoppa in i och lära sig

Största –
Blir enformigt fort
Onödigt många menyer för så få spellägen/banor

6av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *