Recension – CrossCode (Switch)

Ända sedan CrossCode ursprungligen släpptes på Steam för två år sedan så har det varit ett spel som konsolspelare suktat efter då det fått så pass varmt mottagande. Nu är det äntligen här till Nintendo Switch och jag har testat spelet som många benämnt som en av de bästa indietitlarna någonsin.

CrossCode - 2
Det var med enorma förväntningar som jag startade upp CrossCode på min Switch Lite och då jag anser Super Nintendo som den bästa konsolen någonsin och folk på förhand jämfört spelet med storverk som Chrono Trigger så förväntade jag mig något extraordinärt.

Berättelsen i spelet påminner en hel del om de klassiska .hack-spelen till PlayStation 2, du spelar även här som en karaktär i ett påhittat MMORPG och spelvärlden visar sig snabbt vara rent gigantisk. Spelet har marknadsförts som ett rollspel men jag skulle snarare säga att det är ett action/pusselspel blandat med lättare rollspelsinslag.

CrossCode - 3
Att dra paralleller till Zelda-serien känns inte alltför avlägset då CrossCode innehåller en hel del liknande problemlösning och då framför allt i spelets gigantiska labyrinter. Du har dels en närstridsattack med svärd samt möjligheten att skjuta iväg olika klot som används både för att skada fienderna samt för att lösa olika problem som uppenbarar sig i de olika rummen och det hela känns perfekt avvägt.

CrossCode är något så ovanligt som ett spel med ett perfekt tempo där problemlösande varvas med snabb action och det kräver således både kvicka fingrar samt en vass hjärna för stundtals blir det riktigt klurigt och svårt.

Berättelsen är bra även om den inte riktigt är på samma höga nivå som många av rollspelen på Super Nintendos storhetstid, jag är i och för sig inget större fan av MMORPG så det är mycket möjligt att jag inte fattar alla referenser som utvecklarna lagt in i spelet som hänvisar till den världen. Det som engagerar för min del är istället alla sidouppdrag och bisysslor man kan ägna sig åt som ger välbehövliga uppgraderingar till din karaktär.

CrossCode - 1
CrossCode är ett makalöst bra spel som var värt väntan och som bärbart spel till Nintendo Switch är det närmast perfekt för kortare sessioner. Förutom det digitala släppet så kommer även en fysisk utgåva lite senare för den som hellre vill ha det.

Är ni sugna på ett spännande äventyr som kräver en del av spelaren så är CrossCode absolut värt att kolla in, ni kommer ej att ångra er.

Största +
Magiskt vacker pixelgrafik
Tempot är perfekt
Grymt bra soundtrack
Krävande svårighetsgrad

Största –
Jag fastnar inte riktigt i berättelsen

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *