Recension – The Outer Worlds (Switch)

Studion Virtuos har givit oss en lång rad konveteringar till Nintendo Switch och däribland Dark Souls, Final Fantasy XII: The Zodiac Age och nu senast samlingarna med BioShock och Borderlands. Inför releasen av The Outer Worlds sa en talesperson för studion att i princip alla spel till den nuvarande generationen kan konverteras till Nintendos konsol utan större problem men stämmer det påståendet?

OW - 2
När jag recenserade The Outer Worlds till PlayStation 4 förra året så gav jag det väldigt högt betyg dels för att det känns som en naturlig uppföljare till Fallout-serien och dels för att det faktiskt var så underhållande att spela. Att nu få spela om det på Nintendos konsol kändes både fräscht och spännande då Virtuos har imponerat tidigare på mig med sina portningar.

Hur väl står sig då The Outer Worlds på Switch? Självklart har grafiken blivit nedgraderat ganska rejält på vissa områden och dels är upplösningen lägre vilket märks inte minst om man spelar handhållet. Detta är dock ingenting som förstör spelet i min mening och det är trots dessa uppoffringar inte särskilt fult rent grafiskt om man inte jämför med övriga versioner sida vid sida.

OW - 1
Det som kan irritera är istället så kallade ”pop ins”, att texturer inte laddas in förrän du är några centimeter ifrån dom vilket kan se konstigt ut. Detta är ju dock rent grafiska problem och de drar inte ner spelglädjen då The Outer Worlds fortfarande är ett riktigt bra rollspel även på Switch.

Kortfattat så skapar du en egen karaktär som vaknar upp efter att ha varit nedfryst i många år och det är din uppgift att utforska en stor värld bestående av flera olika planeter där du får resa runt och hjälpa människor med olika uppdrag (eller ställa till oreda beroende på vilken typ av karaktär du vill spela). När du stiger i nivå så får du i vanlig ordning sätta ut olika poäng i kategorier och därmed välja vad din karaktär ska vara bra på precis som i Fallout-spelen och det är här som mycket av charmen med The Outer Worlds ligger.

Jag valde att spela en karaktär som satsar på att kunna prata sig ur även de mest besvärliga situationer och därmed minimera risken för att våld ska behöva användas. Med tanke på hur många olika sätt du kan bygga karaktären på så krävs det många genomspelningar om du vill upptäcka allt som spelet har att erbjuda.

OW - 3
The Outer Worlds på Switch är inte den bästa portningen jag sett men inte heller den sämsta. Om något så är det extremt tekniskt imponerande att Nintendos konsol ens kan köra ett så krävande spel och även om det är bättre på andra format så är det fortfarande köpvärt om du bara äger en Switch och vill ha ett Fallout-doftande äventyr som räcker ett bra tag.

Största +
Tekniskt underverk att det ens funkar på Switch
Mycket att upptäcka
Karaktärsbyggandet är roligt

Största –
Upplösningen är låg i handhållet läge
En hel del grafiska nedgraderingar

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *