Recension – BioShock: The Collection (Switch)

Att 2K Games slår på den stora trumman och portar över några av sina största spelserier till Switch kommer knappast som någon överraskning och nu är det dags för BioShock-spelen att göra entre på Nintendos konsol.

Bioshock CO - 2
När BioShock släpptes för första gången till PlayStation 3 så blev jag totalt hänförd, det liknande inte riktigt något jag tidigare spelat och Raptures värld fullkomligen sög in mig totalt fram tills jag klarat av spelet.

För min del har BioShock aldrig handlat om våldet, de ursinniga krafterna eller striderna utan om den otroligt välskrivna och engagerande berättelsen som präglar alla tre spelen. Rapture var en ren fröjd att utforska och havsstaden kändes trots all misär väldigt levande och inbjudande för mig som spelare.

När BioShock Infinite släpptes blev jag helt golvad, inte bara tog det konceptet som introducerades i de första två spelen utan det hade även en helt ny värld att utforska i form av Columbia som i princip var raka motsatsen till Rapture. Trots den färgglada ytan och glada musiken så var Columbia en stad som präglades av klasskillnader, rasism och utanförskap då den styrdes av den vansinniga prästen Comstock.

Bioshock CO - 1
Om första spelet i serien var inspirerat av Ayn Rands bästsäljare så hämtade Infinite snarare inspiration från Amerikas egen mörka historia och därmed var det spelet också ännu mer obehagligt på något vis då det relaterade till verkligheten.

Precis som med Borderlands-samlingen så är även denna kollektion omsorgsfullt portad till Nintendo Switch och även dessa spel är låsta till stabila 30 FPS på konsolen. Det märks att 2K Games tycker om Switch då det känns som de lagt ner väldigt mycket tid på att få titlarna att fungera så bra som det bara går på den bärbara hårdvaran och trots att konsolen är klenare så är det inga stora skillnader jämfört med PlayStation 4 och Xbox One-versionerna förutom just själva bilduppdateringen.

BioShock CO - 3
BioShock-serien står sig för egen del som några av de absolut bästa FPS-spel som gjorts då de inte bara har fantastiskt världsbyggande och karaktärer utan också en story i världsklass som jag aldrig kommer att glömma. Att få uppleva dessa spel även i bärbart format var därmed en fröjd för själen och förhoppningsvis är den ryktade fjärde delen inte alltför långt borta.

Största +
Prisvärd då tre fantastiska spel ingår
Burial at Sea och Minerva´s Den är också med
Karaktärer och världsbyggande som fortfarande hänför

Största –
Egentligen ingenting

10av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *