Recension – Borderlands Legendary Collection (Switch)

Precis innan Borderlands 2 släpptes för åtta år sedan så minns jag hur mycket jag gick och längtade efter spelet. Jag älskade föregångaren innerligt och att återigen få stiga in i Pandoras värld kändes rent himmelskt. Uppföljaren kom och levde upp till alla förväntningar med råge och några år senare kom det fantastiska Pre-Sequel som återigen visade varför just Borderlands var bland de bästa spelen någonsin för samarbete med kompisar. Nu är spelen för första gången tillgängliga på Nintendo Switch men hur väl fungerar konverteringarna?

BL Switch - 1
Det är egentligen helt bisarrt, nu när jag tänker efter så är detta tredje gången jag recenserar Borderlands 2 i någon form och jag känner fortfarande lika starkt inför spelet nu som när det släpptes. Trots alla kära minnen med tvåan så var det dock Pre-Sequel jag bestämde mig för att starta först då det är det spel i serien jag ”bara” spelat igenom två gånger.

Det som först slår mig är hur fantastiskt bra Borderlands som serie egentligen fungerar i bärbart format, visst, detta är inte första gången serien släpps till en bärbar plattform då vi faktiskt fick en rätt så usel version av tvåan till PlayStation Vita för några år sedan men det är första gången serien blivit representerad på ett rättvist sätt. Eftersom uppdragens karaktär i serien är så korta så är detta i princip de perfekta spelen att ha som sällskap på verandan, bussen eller tunnelbanan och vill du spela online tillsammans med dina vänner så är det bara att koppla in konsolen till TV:n och fortsätta där.

BL Switch - 2
Dessa konverteringar känns kärleksfullt gjorda och trots att bilduppdateringen nu landar på låsta 30 FPS till Switch så känns det ärligt talat inte som någon större förlust med tanke på att du har hela upplevelsen även i bärbart format. Skillnaderna rent grafiskt jämfört med PlayStation 4-versionerna är extremt marginella och man märker ingen som helst skillnad om man inte spelar upp bägge versionerna jämte varandra.

Att det här är en oerhört prisvärd samling har du antagligen redan räknat ut vid det här laget men faktum är att om du redan äger dessa spel till massa andra format så känns de ändå köpvärda till Nintendos konsol just på grund av bärbarheten. Detta är Borderlands precis som du kommer ihåg serien fast med kortare laddningstider och allt nedladdningsbart material inkluderat och det säger allt.

BL Switch - 3
Att ta Borderlands-serien till Switch var ett enormt klokt drag av 2K Games och Gearbox och jag sitter återigen klistrad framför min konsol precis som jag gjorde för åtta år sedan med ett leende på läpparna.

Största +
Enormt prisvärd samling
Ser fantastiskt ut både bärbart och på TV:n
Hundratals timmar innehåll

Största –
Trean saknas fortfarande på Nintendo Switch

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *