Recension – Mortal Kombat 11: Aftermath (Switch)

Mortal Kombat 11 släpptes som bekant för något år sedan och när vi recenserade det till PlayStation 4 ansåg vi att det var det bästa spelet i serien sedan tvåan. Nu är den färska expansionen Aftermath här och vi har även tagit en titt på hur pass bra spelet fungerar till Nintendo Switch.
Aftermath - 1
Mortal Kombat-serien har länge ansetts som den spelserie som flyttade gränserna för vad som faktiskt varit tillåtet att visa i ett TV-spel och den elfte delen förra året var absolut inget undantag från den regeln. Faktum är att specialrörelserna och avrättningarna var de grisigaste hittills men då spelet var gjort med så mycket charm och humor så var de mer roliga än otäcka att titta på.

Expansionen Aftermath är den första någonsin i seriens historia och efter den höga ambitionsnivån med berättelsen i grundspelet så hade NetherRealm Studios en hel del att leva upp till. Fightingspel har aldrig varit något som dragit publik på grund av handlingen och det var väldigt tydligt i Mortal Kombat 11 att detta varit något som utvecklarna ville ändra på. Denna expansion innehåller därför en helt ny cinematisk berättelse som tar vid där den förra slutade samt en rad andra saker.

Aftermath - 3
Berättelsen är otroligt tramsig och dum och är tänkt att påminna om de gamla Mortal Kombat-filmerna, utvecklarna har till och med anlitat skådisen bakom Shang Tsung till att spela honom även i spelet vilket bidrar till att B-filmskänslan blir total. Grundspelet slutade ju som bekant med att Liu Kang tagit på sig Raidens roll att härska över Netherrealm och att göra om hela tidslinjen efter det att Kronika besegrades och det är med denna premiss som Aftermath har sin grund. Ett nytt hot dyker självfallet upp och längs den drygt 3 timmar långa resan så får vi stifta bekantskap även med de karaktärer som släppts som nedladdningsbart innehåll tidigare.

Förutom själva berättelsen så innehåller Aftermath även tre nya karaktärer, RoboCop, Fujin och Sheeva. Spelet har i samband med expansionen också fått en gratis uppdatering som även de som inte äger Aftermath kan ta del av vilket är generöst. Denna uppdatering innehåller bland annat fanfavoriten ”Friendships” vilket är en betydligt mer human och trivsam avslutning på matcherna än att motståndaren får huvudet eller benen avhuggna.

Detta är ett typexempel på en portning som fungerar helt fantastiskt till Nintendo Switch, inte bara körs själva striderna i 60 FPS, man har inte heller tagit bort några funktioner eller liknande. Spelet fungerar ärligt talat lika bra oavsett om man spelar handhållet eller på TV:n. Skillnaderna jämfört med PlayStation 4-versionen är minimala, själva avrättningarna samt matcherna är lite mer lågupplösta men det är knappt märkbart vilket är en imponerande bedrift.

Aftermath - 2
De nya karaktärerna är riktigt kul att spela som, särskilt Fujin och RoboCop vars röst görs av Peter Weller precis som i filmerna. Om du ej äger grundspelet så rekommenderar jag att du köper Aftermath Kollection som innehåller både spelet, expansionen samt alla tidigare nedladdningsbara karaktärer och dessa är en hel del till antalet.

Är då priset på 399kr för bara expansionen motiverat? Det beror helt och hållet på hur mycket du gillar Mortal Kombat 11 är svaret. Tyckte du om berättelsen i grundspelet så lär du älska även denna som är minst lika bra om inte bättre. De nya karaktärerna är ett välkommet tillskott också.

Största +
Aftermath-berättelsen är nästan bättre än den i grundspelet
De nya kämparna är riktigt roliga att spela som
Switch-versionen är ruskigt imponerande

Största –
Berättelsen är över efter bara 3 timmar

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *