Recension: Mafia II – Definitive Edition

Att det gått hela 10 år sedan Mafia 2 ursprungligen släpptes är en ganska svindlande tanke och ett bevis på hur fort tiden faktiskt gått. Spelet var ett av mina absoluta favoritspel från förra generationen och att att få chansen att stifta bekantskap med Vito ytterligare en gång känns som ett privilegeum.

Mafia - 1
När det för några veckor sedan utannonserades att nya versioner skulle släppas av Mafia-spelen så blev jag överlycklig. Den som känner mig vet att jag inte är någon jättestor beundrare av berättelsedrivna spel men just den här serien är något alldeles speciellt. Jag älskar exempelvis Martin Scorseses filmer och just Mafia känns som en spelbar version av något av hans alster.

Berättelsen om Vito är en av mina favoriter i spelväg och att få återse honom igen var verkligen välkommet. Denna nya version ser kort och gott helt fantastisk ut rent visuellt och med HDR och högre upplösning så känns det inte som att det faktiskt är ett 10 år gammalt spel jag spelar.

Mafia - 3
När Mafia 2 släpptes så fick det en del kritik av många på grund av att spelet var alldeles för kort och linjärt, kritik som jag delvis kan förstå även om jag inte håller med. Mafia 2 var aldrig menat att vara en utmanare till Rockstars spel på det vis många trott utan spelet var en koncentrerad upplevelse med fokus på karaktärer och spelvärlden snarare än meningslösa bisysslor.

Det är något speciellt med staden Mafia 2 utspelar sig i, den känns på något vis så oerhört levande och det är en fröjd att bara åka runt i de olika kvarteren och lyssna på tonerna av Frank Sinatra medan man passerar slaktare, pizzerior och andra verksamheter och få spel har lyckats leva upp till den känslan.

Denna nyutgåva kommer också med de paket med DLC som släpptes och det är en välkommen bonus som adderar en hel del speltimmar till upplevelsen. Det finns dock en del smärre problem som jag hoppas att utvecklarna fixar med en uppdatering och det största av dessa stavas ljudmixen. Jag har nog aldrig upplevt en så ojämn ljudmix i ett spel och att dialogen enbart kommer ur den vänstra högtalaren känns helt bisarrt.

Mafia - 2
Mafia 2: Definitive Edition är en riktigt bra nyversion av en klassiker och även om du spelade spelet när det begav sig för 10 år sedan så tycker jag fortfarande att det är ett spel som är värt att komma tillbaks till och uppleva igen.

Största +

Underbara karaktärer
Soundtracket är fantastiskt
Staden känns unik och levande

Största –
En del ljudbuggar

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *