Recension: Resident Evil 3

När Resident Evil 3 släpptes för 20 år sedan var det inte bara en helt fantastisk uppföljare utan spelet introducerade också min favoritkaraktär Nemesis. Känslan att ständigt vara jagad och aldrig säker satte skräck i mig som 17-åring och att få uppleva äventyret igen i form av en nyversion var något jag verkligen såg fram emot.

RE3 - 2
Jag står än idag fast vid att Resident Evil 3: Nemesis samt Code Veronica är Resident Evil-seriens absolut bästa delar och ingen blev gladare än jag när Capcom utannonserade en remake av trean. Bara tanken på att få se Nemesis i modern tappning gjorde mig lite knäsvag då jag älskar karaktären så pass mycket att jag har honom tatuerad på armen.

Resident Evil 2 som släpptes förra året var i mångt och mycket en helt makalöst bra nyversion av en klassiker som i princip var bättre än originalet. Ambitionsnivån och produktionsvärdena var skyhöga och det var en ren fröjd att få uppleva Claire och Leons äventyr med en modern touch.

Detta spel har dock tyvärr inte alls lika höga ambitioner och bitvis känns det som någon slags ”best of”-version av Resident Evil 3 där man samlat många av de bästa delarna och sedan bara struntat i att inkludera vissa saker. Klocktornet från originalet är spårlöst borta och pusslen har skippts helt till förmån för ett mer actioninriktat spel. Den enda skräck som finns kvar är nervositeten av att ha Nemesis i hälarna och det är här spelet verkligen skiner som starkast.

RE3 - 1
Nemesis är precis lika respektingivande år 2020 som han var år 2000 och han står sig än idag som en av spelvärldens absolut bästa antagonister. Denna mördarmaskin är till synes ostoppbar och att han hela tiden växlar sin vapenarsenal under äventyret och därmed kan använda både raketgevär, eldkastare och andra otäckheter gör inte saken sämre.

Även om Nemesis inte kan dödas på tradtionellt sätt så kan man åtminstone stoppa hans framfart stundtals med hjälp av handgranater, genom att sänka honom för stunden så får man livsnödvändiga uppgraderingar till sina vapen i form av väskor som helt magiskt trillar ur honom när han faller till marken.

Resident Evil 3 är inte ett långt spel, det är över på bara några få timmar och är därmed ännu kortare än förra årets remake på tvåan. Dock är omspelningsvärdet högt då det finns en liten butik i spelet där man kan lösa in poäng mot olika skojigheter som motiverar ytterligare en genomspelning.

RE3 - 3
Även om produktionsvärdet och kvaliteten inte är lika skyhöga som i förra årets spel så är ändå Resident Evil 3 ett makalöst bra spel trots den korta längden. Älskar du originalet så kommer du precis som jag att bli överlycklig av att få se Nemesis igen!

Största +
Nemesis är lika skön nu som för 20 år sedan
RE Engine levererar makalös grafik
Högt omspelningsvärde

Största –
Äventyret är över på bara några få timmar
Var är alla pussel?

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *