Recension: Under Night In-Birth Exe:Late[cl-r]

Under Night In-Birth Exe:Late[cl-r] är kanske det märkligaste namnet jag skådat på ett spel hittills och om det är bra eller dåligt överlåter jag till betraktaren. Det är dock det tredje spelet i Under Night-serien, en spelserie som gjorde entré på förra generationens konsoler för fem år sedan.

Under Night CLR - 1
Värt att nämna är att detta inte är en direkt uppföljare till de två tidigare spelen trots det ännu krångligare namnet, det är samma spel fast med en ny karaktär vid namn Londreika samt lite balansändringar, själva spelsystemet är därmed också detsamma.

Den största förändringen är det nya spelläget Chronicle Mode som är en visuell novell där vi får lära känna de olika slagskämparna bättre och detta visar sig snabbt vara ett riktigt ambitiöst tillskott. Räkna med åtskilliga timmar om du vill veta bakgrunden till varje karaktärs motiv och det märks att utvecklaren French Bread lagt ner en hel del jobb på detta då berättelse var vad som saknades i originalspelet.

Under Night CLR - 2
De nya karaktärerna är ett välkommet tillskott till det annars ganska så magra karaktärsgalleriet som originalet bjöd på. Mika är en karaktär som använder två gigantiska handskar att slåss med medan Phonon är en grönhårig tjej som använder piska som vapen. De nya karaktärerna revolutionerar inte spelet på något vis utan är mest där som en morot för de som äger originalspelet och vill ha en anledning att införskaffa denna version. Nytt för just denna uppgradering är dock endast karaktären Londreika som snabbt visar sig vara en av de roligaste i spelet att bemästra.

Trots att det i grunden är ett ganska komplicerat fightingspel så är det ändå väldigt nybörjarvänligt då det precis som i nyligen släppta Dragon Ball FighterZ finns ett system för att automatiskt göra combos genom att trycka på samma knapp. Vill man djupdyka finns det dock åtskilliga system att sätta sig in i och bli bra på och trots att serien är relativt okänd i Sverige så har den en stor skara fans i andra länder.

Under Night CLR - 3
Att detta är ett mycket kompetent fightingspel råder det inga tvivel om men konkurrensen är dock stenhård i nuläget med bland annat det kommande Granblue Fantasy Versus. Om du äger det förra spelet kan du dock köpa [cl-r] i form av en uppgradering via PlayStation Store vilket gör det lite mer prisvärt. Jag hade dock önskat lite mer än bara en ny karaktär och lite balansändringar.

Största +
Londreika är ett trevligt tillskott
Den visuella novellen ger mer kött på benen åt karaktärerna

Största –
Få nyheter jämfört med föregångarna

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *