Recension: Warriors Orochi 4 Ultimate

När jag för lite över ett år sedan recenserade Warriors Orochi 4 kunde jag konstatera att det var ytterligare ett välgjort Musou-spel från mästarna på Omega Force och nu är spelet här igen i en uppdaterad version. Då detta är främst en expansion så bygger en del av min recension på min förra text om spelet.

Orochi Ultimate - 2
Trots min kärlek till genren stavas en av senaste årens största besvikelser Dynasty Warriors 9 utan någon som helst tvekan. Att lyckas göra ett rent dåligt Musou-spel borde vara en smärre omöjlighet men av någon anledning lyckades Omega Force förvandla den klassiska serien till ren sörja där man skippat alla de delar som gjort övriga spel framgångsrika.

Inför Warriors Orochi 4 har de de dock skippat det fasansfulla konceptet med en öppen värld till förmån för mer kompakta och mindre slagfält precis som jag vill ha det. Berättelsen är självklart rent nonsens från början till slutet precis som vanligt och den här gången har man slängt in massa gudar så som Zeus(?).

Orochi Ultimate - 3
Att återigen få stifta bekantskap med Yukimura Sanada, Naomasa Li och resten av gänget är förstås en ren fröjd och även om spelet inte innehåller några egentliga överraskningar så är det i de små detaljerna storheten ligger. Den här gången introduceras magi till spelserien och även om det inte innebär några fundamentala förändringar så är det förvånansvärt kul att använda mellan allt köttande med svärdet.

Stort fokus har även lagts på att kunna spela tillsammans med vänner från start. Redan efter själva inledningen kan du välja att spela resterande uppdrag i kampanjen tillsammans med en polare och det är något jag verkligen uppskattar med Warriors Orochi 4. Att ge sig ut på slagfältet tillsammans med kompisar är alltid roligare än att spela själv oavsett genre.

Ultimate-versionen bjuder på en hel del nyheter och däribland nya karaktärer som Hades och Ryu Hayabusa som är ett välkommet tillskott till uppsättningen. Ryu introducerades som bekant för första gången i Ninja Gaiden till Nintendo 8-bitars och har varit en av mina personliga favoritkaraktärer ända sedan dess.

Orochi Ultimate - 1
Förutom karaktärerna så finns det även ett antal nya scenarion och så kallade ”Sacred Treasures” som gör det värt att återvända till spelet även om du spelat dig trött på det. Den som redan äger originalet kan köpa en uppgradering för en billigare peng och gillade du originalet så är det helt klart värt det då expansionen bjuder på många fler timmars speltid.

Största +
Enormt många karaktärer att välja mellan
Nya scenarion ökar speltiden
Ryu Hayabusa är tillbaks!

Största –
Gillar du inte Musou-genren lär du inte bli frälst nu heller

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *