Recension: Street Fighter V – Champion Edition

När Street Fighter V släpptes för lite drygt 4 år sedan så fick det ta emot både ris och ros av spelare världen runt. Mycket av det innehåll som fanns i föregångaren saknades och ville man inte spela online så fanns i stort sett bara det trista överlevnadsläget att ta del av. Nu är den slutgiltiga versionen av spelet här med mängder av innehåll men var den värd väntan?

ストリートファイターV (DEV)_20191205155925

Den så kallade ”games as a service”-modellen har under de senaste åren varit omdebatterad rent absurt mycket. En del hyllar tilltaget och anser att det är ett utmärkt sätt för spelskaparna att hålla intresset uppe för en titel under många år medan andra anser det vara den största formen av lathet för att kunna släppa en produkt som i stort sett inte är komplett vid lanseringen. Själv skulle jag vilja placera mig någonstans i mitten av dessa läger.

Street Fighter V var långt ifrån komplett när det släpptes och förutom bristen på innehåll så drogs spelet av en hel del andra problem, bland annat att onlineläget var fruktansvärt uselt och att det kunde ta upp emot tjugo minuter att hitta en match. Lyckligtvis har Capcom tagit till sig av all kritik och detta är idag inte alls samma spel som jag spelade vid lanseringen för flera år sedan.

Champion - 2
Denna så kallade Champion Edition innehåller samtliga slagskämpar som släppts under de fyra säsonger spelet varit ute samt en hel drös med banor och hundratals dräkter till karaktärerna. Priset är otroligt lågt för denna ”samling” och ligger på runt 300kr vilket är rent bisarrt med tanke på hur mycket som ingår för pengarna. Skulle du inte äga spelet sedan tidigare så vill jag påstå att detta kan vara en av de bästa affärerna du kan göra om du väljer att köpa spelet nu.

Att gå igenom samtliga karaktärer känns som en omöjlig uppgift då de är över fyrtio stycken till antalet men det bjuds både på favoriter som Blanka, E. Honda och Akuma till karaktärer från spelserien Final Fight där jag hittade min personliga favorit Lucia. Under recensionstillfället så har jag spelat lite över 300 matcher med den kvinnliga polisen från Metro City så att jag hittat en klar favorit är närmast en underdrift.

Förutom det helt fantastiska arkadläget där du får ta dig an uppsättningen karaktärer från respektive spel i serien så har vi även mängder med olika lektioner och ”trials” där man får lära sig combos med de olika karaktärerna och dessa är många till antalet. Det finns även ett mer utförligt berättelseläge med filmsekvenser, något som saknades vid den ursprungliga lanseringen.

Champion - 3
Street Fighter V: Champion Edition är kort och gott den ultimata versionen av spelet och ett bevis på att ”games as a service” verkligen fungerar bra i en del fall. Det finns inget bättre tillfälle än nu att hoppa in i Street Fighter V och du lär sannerligen få valuta för pengarna med råge.

Största +
Enormt många karaktärer att välja mellan
Den remixade musiken från Mega Man och Devil May Cry är underbar
Nätkoden fungerar ypperligt i denna utgåva

Största –
Det kan tyckas att spelet borde sett ut så här vid lanseringen

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *