Recension: Alliance Alive HD Remastered

Den japanska utvecklarstudion Cattle Call kanske inte är någon de flesta är bekanta med men faktum är att de står bakom en rad riktigt bra titlar där Arc the Lad: Twilight of the Spirits är kronjuvelen. Förra året släppte de Alliance Alive till Nintendo 3DS och nu är det även dags för de stationära konsolerna att få ta del av detta rollspel.

Alliance - 3
På förhand blev jag faktiskt riktigt exhalterad av att få recensera denna titel då manusförfattaren till den legendariska spelserien Suikoden varit inblandad i projektet och även om det i grund och botten är en simpel portning från 3DS visar det sig snart att spelet har oanade kvaliteter.

Ursprungsvisionen för Cattle Call var att skapa ett rollspel som känns väldigt traditionellt men ändå har en hel del egna idéer att bjuda på och i det avseendet har de verkligen lyckats i min mening. Karaktärerna känns väldigt ”chibi” och gulliga och berättelsen är en klassisk sådan om det onda mot det goda.

Alliance - 2
Elaka demoner har tagit över världen och människorna lever i stort sett i misär och det blir självfallet din uppgift tillsammans med nio följeslagare att piska demonerna på rumpan och återställa ordningen. Handlingen känns igen från en rad andra rollspel och är ingenting banbrytande på något vis men ändå är spelet så pass mysigt att man knappt kan sluta spela det.

En av de unika sakerna med spelet är de så kallade ”guilds” som finns utspridda på världskartan där dina karaktärer kan lära sig nya förmågor och annat smått och gott som gör kampen mot demonerna enklare. Mitt största klagomål handlar istället om den nästintill obefintliga karaktärsutvecklingen så förvänta dig med andra ord inte ett nytt Chrono Trigger när du spelar Alliance Alive.

Striderna är av det klassiska slaget och därmed turbaserade och trots att de är enkla att begripa så finns där faktiskt en hel del djup och saker att sätta sig in i. Genom att använda en viss förmåga ett visst antal gånger så lär sig karaktärerna helt nya förmågor som oftast är kraftigare än de du redan har. Även om striderna inte är revolutionerande på något vis så är de ändå väldigt underhållande och beroendeframkallande.

Alliance - 1
Alliance Alive är ett rollspel för dig som saknar den gamla skolans titlar och älskar turbaserade strider samt mysig grafik. Att det är ett 3DS-spel från början märks ganska väl men det gör heller inte något då mysfaktorn är så pass hög. Cattle Call har här levererat ett riktigt bra japanskt rollspel som är väl värt din tid.

Största +
Mysig grafik och musik
Striderna är underhållande

Största –
Obefintlig karaktärsutveckling

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *