Recension: Ni no Kuni – Wrath of the White Witch Remastered

 

ninokuni_01Level-5 tillsammans med Studio Ghibli’s stora gåva till spelvärlden heter Ni no Kuni – Wrath of the White Witch och följer pojken Oliver och hans trofasta gosedjur-till-fairy Mr Drippy på ett sagolikt äventyr till en ny värld bortom vår egen. Jag tror att majoriteten av de som vet vad Ni no Kuni är för spel spelade den första utgåvan när det släpptes för första gången på Playstation 3 2013. Jag minns att jag hade en hel del andra spel i ruljans under den tiden så spelet flög under radarn för min del, vilket är perfekt nu när Remaster-versionen är här på Playstation 4! 

Berättelsen handlar om pojken Oliver som tragiskt förlorar sin mamma tidigt i spelet, vilket känns väldigt tungt för ett spel med en annars så färgglad nyans. Olivers gosedjur, Mr Drippy, vaknar till liv och berättar att det finns en värld som speglar vår egen där alla har en dubbelgångare och att de kanske kan hitta Olivers mammas dubbelgångare där, som i den andra världen är en kraftfull magiker vid namn Alicia. Med hopp om att kunna rädda sin mamma så ger de sig båda av till den nya världen där det visar sig att även Oliver är en hejare på magi och kan få olika monster att slåss på sin sida! På sitt äventyr så träffar Oliver även på flickan Esther och den skumma typen Swaine som båda väljer att följa med på Olivers äventyr, vilket kan behövas då det visar sig att den onda trollkarlen Shadar har tillfångatagit Alicia.

Eftersom Oliver kan få monster att slåss på sin sida så blir spelet en stor del samlande av monster för att bättra på stridslaget och lära sig nya färdigheter genom att levela upp så många monster som möjligt. Striderna flyter på riktigt bra då man kan röra sig på arenan och inte behöver stå still och vänta i turordning även om man har en liten cooldown-period mellan attackerna. För den som gillar att grinda mycket så lär det inte komma som någon överraskning att det finns mängder med slumpmässiga strider vilket kan vara jobbigt efter ett tag men ack så belönande att ta sig igenom, både för erfarenhet och samlande av föremål. Personligen så uppskattar jag verkligen chansen att fånga ett nytt monster och sedan lära mig hur det fungerar genom att köra ett par slumpade strider och levela upp. 

ninokuni_02

Vad vore ett RPG utan en hel drös med sidouppdrag? Ni no Kuni – Wrath of the White Witch erbjuder så pass mycket att göra vid sidan av huvudberättelsen att speltiden lätt kan flyga upp i mellan 50-100 timmar! Man måste så klart inte göra allt, men vill man uppleva hela den värld som Ni no Kuni består av så kommer man garanterat att spendera tid med invånarna och deras problem. 

Grafiken är fortfarande riktigt vacker och strålar ut personlighet, både i landskapen och i karaktärerna. Det är färgglatt och varierar stundtals mellan dystert till muntert i atmosfär i berättelsen och balansen mellan dem är fantastisk. Musiken passar perfekt och soundtracket fångar upp karaktärernas känslor och intensiteten i de olika striderna. 

ninokuni_03

Ni no Kuni – Wrath of the White Witch håller definitivt fortfarande måttet och jag är glad att jag har kunnat sätta mig in i spelet den här gången och jag kommer troligen att göra ett riktigt djupdyk i spelet efter den här recensionen. Om man redan har spelat spelet sedan tidigare så är det inget nytt som tillkommer mer än bättre grafik och stabilare fps, men har du saknat Oliver och Mr Drippy så ser jag ingen anledning till att inte hoppa in i Ni no Kuni’s värld igen. 

Största +
Samla monster och smidiga strider
Grafik/musik går hand i hand med berättelsen
Bättre fps

Största –
Ingenting nytt i remaster-version

9av10

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *