Recension: Yakuza 3 Remastered

Yakuza3_01Vi är tillbaka i Kamurocho och får den här gången hjälpa Kiryu Kazuma med sitt nya projekt i barnhemmet Sunshine! Yakuza 3 är en remaster utav spelet med samma namn på Playstation 3 och kommer den här gången, förutom ett rejält ansiktslyft, även med innehåll som klipptes ur den västerländska versionen förut! 

För er som har spelat Yakuza sedan tidigare så är ni nog familjära med Kiryu och att han sedan en tid tillbaka har försökt att dra sig ur alla intriger inom den japanska maffian. Han driver nu barnhemmet Sunshine för föräldralösa barn, precis som hans adoptivfar gjorde för honom när han var liten. Vid sin sida så har han sin adoptivdotter Haruka som har hängt med sedan det första Yakuza-spelet och tillsammans så tar de hand om barnen som stannar på Sunshine. 

Vad är dock ett Yakuza utan djupa intriger och käppar i hjulen för Kiryu? Det visar sig snart att tomten som han har byggt barnhemmet på är mycket värdefull och att det finns grupper som är väl benägna att mörda för att äga rättigheterna till marken. Så i egenskap av före detta Chairman för Tojo-klanen (en av de största maffiasyndikaten i japan) så dras Kiryu naturligtvis med i en jakt på sanningen bakom tomten och vilka som är ute efter den. Förutom Haruka så får vi även träffa gamla, saknade ansikten så som  den nuvarande Chairman Daigo som gör sitt yttersta för att hålla Tojo-klanen och dess under-familjer i schack och den minst sagt sinnesrubbade (men fortfarande en fan-favorit) Majima!

Yakuza3_02

Det ska noteras att Yakuza 3 är en remaster och alltså inte en full remake så som Kiwami 1 och 2 var. Spelet har fått en rejäl touch-up och mycket innehåll som förut var borttaget i våra västerländska versioner är nu med, så som minispelet där man tar hand om en Hostess Club och flera sidoquest som var helt borttagna förut. Annars så är både storyn och striderna detsamma som innan vilket känns konstigt i början om man kommer direkt ifrån Kiwami 2, men man kommer snabbt in i det igen. Staplar så som en Heat-meter för att slå sina motståndare på minst sagt brutala och flashiga vis finns naturligtvis kvar. Nu har Kiryu också skaffat sig en modern flip-phone med kamera, så när något intressant sker i omgivningen så kan han dokumentera det och lära sig nya, kreativa attacker. Minispel finns det såklart fortfarande gott om, från karaoke och pilkastning till golf och mahjong och det är fortfarande så värt att utforska varje hörn av Kamurocho. 

Det känns riktigt skönt att snart ha hela Yakuza-samlingen på en och samma konsol och jag är otroligt glad över att vi äntligen här fått en full version utav Yakuza 3, då den gamla versionen på PS3 kändes tom när det fattades så pass mycket innehåll. Även om en del av mig sörjer för att inte även 3an blev en Kiwami-version så kan jag se varför – det är redan ett snyggt och stabilt spel ifrån början och det behövs bara lite finputs i spelen som följer härnäst. 

Yakuza3_03

Största +
Allt innehåll ifrån den japanska versionen
Kiryus ”bloggande”

Största –
Storyn är inte lika vass som de föregående spelen
Striderna känns föråldrade jämfört med Kiwami

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *