Recension: Metal Wolf Chaos XD

From Software bör inte vara ett obekant namn för någon nuförtiden, med spel som Dark Souls, Bloodborne och Sekiro: Shadows Die Twice har de visat att de är en av världens absolut främsta spelstudios och nu är det dags för ett relativt okänt spel att göra entre efter 15 år.

Metal Wolf - 1
Metal Wolf Chaos släpptes till Microsofts ursprungliga Xbox år 2004, spelet var ett försök att introducera konsolen för fler japanska spelare då den inte var speciellt populär i landet i öst. From Software fick uppdraget att utveckla denna titel som av många kallats det mest patriotiska spelet någonsin.

USA är under attack då vicepresidenten satt igång en statskupp i syfte att ta över makten och det är din uppgift i rollen som Amerikas president att slå tillbaks mot invasionen i en specialdesignad robotdräkt. Ja, du läste rätt, handlingen är verkligen så här vansinnig och det är bara början, Metal Wolf Chaos är ett rent hysteriskt spel där man verkligen både hyllar och driver med USA på samma gång.

Metal Wolf - 2
För 15 år sedan var detta ett tekniskt imponerande spel men år 2019 är det precis tvärtom. Grafiken är urusel, kontrollen lämnar en del i övrigt att önska och spelsekvenserna är enformiga och upprepande. Det är dock något speciellt med Metal Wolf Chaos som gör att man delvis kan bortse från att det i grunden är ganska uselt och det är humorn och spelets självmedvetenhet. Deadly Premonition är ett spel som jag direkt får i tankarna när jag rattar runt presidenten i hans robotdräkt, det var också ett tekniskt undermåligt spel på alla vis men ändå bra.

Genom att klara av olika uppdrag i olika städer i Amerika (självklart) så får du tillgång till en allt större arsenal och diverse uppgraderingar som gör livet som president lite enklare men någon större variation finns ej, alla uppdrag går ut på att springa runt och förstöra diverse saker samt skjuta ihjäl vicepresidentens militärer som rusar mot dig rent självmordsbenägna och ber om att bli ihjältrampade eller fyllda med bly.

Ur ett historiskt perspektiv är Metal Wolf Chaos ett intressant spel, detta är första gången folk utanför Japan har kunnat uppleva spelet men om det var värt 15 års väntan lämnar jag dock osagt. Det är långt ifrån From Softwares bästa verk på långa vägar, det är ett mediokert och enformigt actionspel som rent tekniskt inte håller år 2019 men ändå har jag svårt att inte bli road av dumheterna.

Metal Wolf - 3
Vill du spela ett halvkass spel där du som president ska rädda Amerika genom att skjuta folk? Då är Metal Wolf Chaos XD ett spel du inte klarar dig utan och det tycker jag räcker gott som sammanfattning.

Största +
Så dåligt att det blir bra
Röstskådespelarna är underbart usla
Mellansekvenserna är fruktansvärt roliga

Största –
Allt är i princip rätt dåligt men ändå går det inte sluta spela

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *