Recension: Wolfenstein – Youngblood

Svenska Machine Games har efter succén med Wolfenstein: The New Order levererat högkvalitativa nazistmördarspel på löpande band senaste åren och den här gången är det äntligen dags för dom att ge sig på samarbetsgenren i Wolfenstein: Youngblood men lyckas de ännu en gång?

Youngblood - 2
Jag måste med handen på hjärtat erkänna att jag blev otroligt besviken på Wolfenstein II: The New Colossus. Det var inte ett på något sätt dåligt spel men det levde absolut inte upp till den standard de första två titlarna satt, den bisarra humorn var som bortblåst och de utdragna sekvenserna med djurplågeri lämnade en bitter eftersmak hos mig. Av just denna anledning blev jag ännu mer nyfiken på Youngblood där man verkat återgå till det som gjorde de första två spelen till såna hits.

B.J Blazkowicz får den här gången sitta på avbytarbänken då spelet istället handlar om hans två döttrar Jessie och Zofia. I rollen som en av dessa ska du tillsammans med en kompis rädda världen från nazisterna ännu en gång samtidigt som ni letar reda på farsgubben och detta letande är redan från start sekundärt medan nazistdödandet har högsta fokus.

Youngblood - 3
Att ge sig på samarbetsgenren var ett vågat försök av Machine Games som annars brukar hålla sig inom traditionella ramar och förutom att kunna spela med en kompis så innebar det också en hel del förändringar i hur spelvärlden och uppdragen faktiskt ser ut.

Youngblood utspelar sig i ett nazistockuperat Paris på 80-talet och neonestetiken och syntmusiken är tydligt framträdande hela spelet genom. Via syskonens och franska motståndsrörelsens bas transporterar du dig till olika områden i Paris och i vart och ett av dessa finns en rad uppdrag att genomföra och ordningen är i stort sett valfri. Detta gör att spelet både känns mindre linjärt samt mer upprepande än föregångarna då du måste rensa samma områden på nazister mängder med gånger.

Genom att klara uppdragen och ha ihjäl mängder av nazister så låser du och din kompis upp erfarenhetspoäng som kan sättas ut på ett färdighetsträd så att syskonen blir starkare, detta är ett välkommet tillskott som ger Youngblood lite rollspelsaktig inriktning även om det inte är någonting nytt för genren.

Youngblood - 1
Wolfenstein: Youngblood är ett vågat passionsprojekt av Machine Games som stundtals är riktigt lyckat men samtidigt blir spelet enformigt ganska snabbt då det är samma områden man rör sig i hela tiden. Det är ett stort steg i rätt riktning när det kommer till vad som gjorde The New Order så bra dock och överlag är detta en betydligt mer njutbar upplevelse än The New Colossus.

Största +
Att döda nazister med en vän är underhållande
Riktigt grym syntmusik
Vacker och detaljerad grafik

Största –
Enformigt efter ett tag
Få områden att röra sig i

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *