Recension: Crash Team Racing Nitro-Fueled

Crash Bandicoot är en karaktär som i princip varit synonym med PlayStation ända sedan han lanserades under 90-talet och därmed var det kanske inte så konstigt att han precis som Mario fick ett racingspel uppkallat efter sig. Nu är det dags för en comeback där utvecklarna på Beenox tagit sig an uppdraget att fräscha upp den gamla klassikern Crash Team Racing.

CTR - 1
Även om jag faktiskt spelade samtliga av Crashs klassiska äventyr när det begav sig och gillade dom så var jag ärligt talat inte någon större beundrade av denna spin-off. Det var i princip en renodlad klon av Mario Kart med sämre bandesign och därmed var jag extra nyfiken på hur stora ändringar Beenox vågat göra för att förbättra spelet år 2019.

Något som direkt är bättre än Marios racingspel är det äventyrsläge som det bjuds på i Nitro-Fueled då det är ett utmärkt tidsfördriv för ensamma spelare som inte har polare på besök. Genom att klara fyra lopp i varje värld får du chansen att möta en boss från Crash-serien och vinner man mot bossen låses den upp som spelbar karaktär, enkelt men också beroendeframkallande.

CTR -
Förutom karaktärer finns det en hel del annat i form av nya bilar, fäljar, färger och annat du kan lägga vantarna på genom att prestera bra under de olika loppen. Även om berättelsen domineras av racing och ostiga mellansekvenser kan jag inte låta bli att bli riktigt underhållen. Det är precis så här en kampanj bör se ut i ett racingspel i min mening och Beenox har gjort det bra.

Som starkast lyser ju dock Crash Team Racing Nitro-Fueled tillsammans med vänner i soffan under förfesten då man kan spela fyra personer samtidigt på TV:n. Den här typen av kartracingspel är helt enkelt perfekt i det ändamålet oavsett om huvudrollsinnehavaren heter Crash, Mario eller Sonic.

CTR - 3
Något som tyvärr lämnar en del i övrigt att önska är det mediokra onlineläget som stundtals är under all kritik. Motståndarnas bilar fullkomligen studsar fram stundtals vilket gör det väldigt svårt att få en överblick av vad som händer och avsaknaden av ranking och dylikt gör att detta främst bör ses som ett spel du tar fram när polarna är på besök och i det avseendet fungerar det alldeles utmärkt.

Största +
Mängder av banor och karaktärer
Grafiken är mysig och retrodoftande
Äventyrsläget är ett föredöme för genren

Största –
Onlineläget fungerar fruktansvärt dåligt

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *