Recension: Warhammer – Chaosbane

När Blizzard först släppte WarCraft hade de i mångt och mycket kopierat både designen och karaktärerna från brädspelet Warhammer. När nu Eko Software släpper Warhammer: Chaosbane har de i sin tur kopierat Blizzards Diablo till den grad att flera moment känns nästan identiska men lyckas spelet ändå stå ut?

Chaosbane - 2
Att lista antalet spel som inspirerats av Diablo skulle antagligen ta dagar då de är så pass många men av alla dessa kloner kan jag direkt påstå att Warhammer: Chaosbane är en av de jag haft roligast med. Den senaste veckan har jag lagt ohälsosamt mycket tid på Chaosbane och har därmed spelat igenom spelet med samtliga fyra karaktärer.

Vid en första anblick känns detta nästan som en slags modifikation till Diablo III men skrapar man lite på ytan märker man också att det är en väldigt kärleksfull hyllning till Warhammer som varumärke. Jag är långt ifrån någon Warhammer-nörd då jag aldrig rört brädspelet men jag uppskattar ändå många av spelversionerna, förra årets Warhammer: Vermintide 2 var exempelvis rent mästerligt.

Chaosbane - 1
Chaosbane bjuder som sagt på fyra olika karaktärer, vi har dels standardsoldaten som kör med svärd och sköld, vi har den kaxiga dvärgen med sina yxor, en magiker med kraftfulla trollformler (min personliga favorit) samt en alv som i vanlig ordning kör med pilbåge. Samtliga av dessa känns väldigt varierade och olika varandra när det kommer till sättet de spelas på och genom att köra med vänner kompletterar karaktärerna varandra på ett bra sätt.

När karaktärerna stiger i nivå låser du upp nya förmågor i en jämn ström precis som i alla andra spel i den här genren och det är på detta sätt du bygger och skräddarsyr din karaktär för att passa just din spelstil. Det finns även ett extra träd med färdigheter som använder spelets valuta i form av fragment som du kan sätta ut för att öka skada, tåla mer stryk och så vidare.

Själva huvudberättelsen i spelet är dock i kortaste laget och på den normala svårighetsgraden kan du utan problem köra igenom de fyra kapitel som finns på någon eftermiddag och en stor del av kritiken jag har mot Chaosbane är att något så kallat ”end game” knappt existerar. Du kan köra något som kallas för ”Relic Hunt” efter berättelsen är avklarad och det är kort och gott Rifts från Diablo III där du får starkare utrustning ju högre svårighetsgrad du spelar på men det är i princip allt. Efter bara några timmar var min karaktär så pass stark att jag utan problem kunde köra på näst svåraste utan några större problem.

Chaosbane - 3
Eko Software har ändå skapat ett riktigt skoj spel, framförallt om du har vänner att spela med då det är hutlöst roligt och ösigt. Att spelet kastar hundratals fiender mot dig samtidigt utan att det hela saktar ner är dessutom ganska så imponerande.

Warhammer: Chaosbane är utan tvekan ett av de bästa spelen på länge inom denna genre och även om du inte är ett dugg intresserad av Warhammer som fenomen så kan du fortfarande ha roligt med det. Eko Software är garanterat en studio att hålla ögonen på i framtiden, synd bara att spelet är över på tok för snabbt.

Största +
Karaktärerna känns varierade
Häftiga bossar
Ruskigt roligt med vänner

Största –
Något ”end game” existerar knappt inte

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *