Recension: Rage 2

Det nu åtta år gamla Rage var faktiskt det första spelet jag recenserade här på sajten och jag vill minnas att jag uppskattade det extremt mycket. När nu svenska Avalanche pillat ihop en uppföljare så blev jag inte lite nyfiken på vad de åstadkommit och efter att ha spenderat en vecka med den slutgiltiga produkten är jag faktiskt mer än imponerad.

Rage 2 - 1
Rage 2 är inte på något vis ett seriöst spel och själva berättelsen och vad den går ut på är renodlat trams. Så, nu har vi det ur vägen och kan fokusera på allt annat som den här titeln gör på ett helt fantastiskt sätt!

I korthet går spelet ut på att hämnas på den onda supermutanten General Cross genom att åka runt i den öppna världen och utföra uppdrag åt tre olika personer och dessa uppdrag innefattar till 100% att ta livet av folk på olika kreativa sätt. Det finns absolut ingenting i berättelsen som inte berättats tidigare i något annat spel och själva tramset varvas hela tiden med överdrivet sköna karaktärer och en stor dos våldsamheter.

Rage 2 - 2
Bortser man från den rätt mediokra handlingen så döljer sig bakom ytan ett helt underbart FPS som har precis allt man kan önska sig av genren. Vapnen är kort sagt vansinniga och det var längesedan jag upplevde sådant tryck i en hagelbrakare i spelsammanhang. Spelet uppmanar dig hela tiden att vara kreativ i ditt dödande och desto högre ”combos” du bygger upp desto mer resurser får du som kan användas för att göra vapnen ännu mer vansinniga.

Rent grafiskt är Rage 2 löjligt snyggt och det som imponerar ännu mer är att det körs i stadiga 60 FPS på Pro-konsolen utan minsta slowdown. Avalanche har den här gången använt sig av sin egen spelmotor Apex och den gör kort sagt underverk med det här spelet på alla plan då den är som klippt och skuren för konsoler. Även ljudet i spelet har ett saftigt tryck och att köra med lurar eller högre volym är absolut ett måste.

Även om spelet innefattar en del bilåkande så är detta ganska sekundärt och bilen används främst som ett transportmedel mellan uppdragen samt för att slå ut de gigantiska konvojer som åker runt på kartan med jämna mellanrum. Den stora behållningen ligger i att experimentera med de olika vapnen, sätta ut färdighetspoäng och se dom bli starkare samt att utforska världen.

Rage 2 - 3
Rage 2 må vara ett väldigt kort spel (det tog mig runt 6 timmar att klara) så är det ett helt fantastiskt exempel på hur man gör en grym kampanj i ett FPS. Det har störtsköna vapen, häftiga bossar, grym ljudmix, snygg grafik, bra flyt samt humor och det är i slutändan allt som räknas. Jag blev ruskigt road av spelet och det står sig nu som min favoritkampanj i ett FPS denna generation tillsammans med Titanfall 2. Hatten av Avalanche, ni lyckades!

Största +
Ruskigt snyggt och bra flyt
Vapnen är roande och har grymt tryck
Ljudmixen är fantastisk

Största –

Bilåkandet är mest en transportsträcka mellan öset

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *