Recension: Aggelos

Den franska utvecklarstudion Storybird Games var för mig helt okänd ända tills jag stötte på Aggelos, deras senaste spel. Mängden nymoderna retrospel som släpps börjar bli rent groteskt stor och för att lyckas i denna genre gäller det att verkligen lyckas stå ut från mängden men har de lyckats med detta?

Aggelos - 1
Aggelos är ett spel som i korthet är inspirerat av Faxanadu och Zelda II på NES, två spel man väldigt sällan ser någon inspireras av då framför allt Zelda II av många anses vara seriens svarta får även om jag absolut inte håller med. Jag är snarare av uppfattningen att senaste delen Breath of the Wild är den sämsta (om man räknar bort de vidriga CDI-spelen) och att Zelda II faktiskt är en underskattad pärla med ett helt fantastiskt soundtrack.

Att Storybird Games precis som jag gillar Zelda II väldigt mycket märks redan från start i Aggelos då huvudkaraktärens rörelsemönster är i stort sett identiskt med Links, till och med hopprörelsen när man sticker svärdet nedåt är exakt samma. Aggelos känns dock snarare mer som en hyllning än som en kopia av Links äventyr och även om det inspirerats av klassikerna är det tillräckligt bra för att kunna stå på egna ben.

Aggelos - 2
Upplägget i spelet är enkelt men beroendeframkallande, du får i uppdrag av kungen att samla in fyra artifakter som självklart är gömda i fyra olika tempel baserade på jord, luft, vatten och eld (naturligtvis) innan du får chansen att möta slutbossen. Detta koncept har använts i förmodligen hundratals spel men det fungerar fortfarande lika bra även om man på förhand vet vad det bjuds på.

Längs vägen hittar du nya uppgraderingar så som svärd och rustningar som gör dig successivt starkare och då Aggelos tagit inspiration från den gamla skolan så är det stundtals svårt att hitta i världen och veta vart man skall gå och det är lite av charmen med det hela. Aggelos är inte ett jättesvårt spel när det kommer till striderna även om vissa bossar är utmanande men svårighetsgraden ligger hela tiden på exakt rätt nivå.

Aggelos - 3
Även om Aggelos inte riktigt når upp till samma höga nivå som Shovel Knight eller The Messenger så är det fortfarande ett riktigt stabilt plattformsäventyr som lyckas stå på egna ben och är väl värt din tid, musiken är dessutom riktigt medryckande.

Största +
Grafiken är riktigt mysig
Bra och medryckande musik
Billigt sett till vad man får

Största –

En del buggar som drar ner bilduppdateringen

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *