Recension: The LEGO Movie 2 Videogame

The Lego Movie 2 Videogame släpptes 26/2 och är spelet som inspireras av filmen som släpptes på bio 8/2.

The LEGO® Movie 2 - Videogame_20190227143445

I The Lego Movie 2 Videogame har utomjordiska duplomonster förstört världen och Emmet, Wyldstyle och resten av Lego movie hjältarna måste bege sig ut i rymden för att rädda dagen. Det finns inte något tvåspelarläge och inga specifika karaktärer som måste låsas upp för att hitta olika röda fuskbitar eller guldbrickor. Det finns heller inga banor utan vi får istället följa Emmet genom olika världar och planeter med ett huvuduppdrag. Wyldstyle berättar under spelets gång vad som hänt, men det finns ingen egentlig röd tråd, utan det enda uppenbara målet vi får på varje planet, är att samla ihop ett specifikt antal mästerbrickor som låter oss öppna portalen till nästa värld/planet, och så fortsätter det.

The LEGO® Movie 2 - Videogame_20190301115106

I de olika världarna, som är en del av huvudstoryn, får man följa pilar till nästa uppdragsgivare och allt eftersom man räddar en karaktär får man dennes verktyg och utseende, som i sin tur hjälper en att fortsätta resan. Varje värld har ett visst antal mästerbrickor och de kan man antingen hitta gömda på kartan eller få av sidouppdrag som antingen handlar om att leverera brev, springa ett race eller byta utseende till den karaktär uppdragsgivaren vill prata med. Spelet känns som en förenklad version av Lego Worlds, där vi bara kan bygga på anvisad plats de manualer vi hittat eller fått som belöning av olika uppdrag.

The LEGO® Movie 2 - Videogame_20190227144046

Ute i världen kan man hitta kistor som innehåller reliker. Dessa reliker kan man låsa upp i de butiker som finns i de olika världarna och de innehåller antingen småsaker, som svärd och dylikt, karaktärer, eller manualer till småbyggen och fordon.

The LEGO® Movie 2 - Videogame_20190227172641

Spelet känns trots detta väldigt tomt och fattigt. Det finns ingen känsla av upptäckarglädje, ingen egentlig berättelse att följa, och ingen utmaning. Det första spelet, Lego the Movie Videogame, hade en tydlig berättelse, kompletterade filmen med perfektion, och lockade spelaren att se filmen och vice versa. Tvåan, får mig som spelare att undra om filmen ens är värd att se.

Största +

  • Lego är trots allt kul
  • Kort

 

Största –

  • Repetitivt
  • Saknar själ

5av10

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *