Hitman HD Enhanced Collection

Hitman-serien har, i Hitman HD Enhanced Collection som släpptes 11/1, fått en uppdatering av de två, i mångas ögon, bästa spelen i serien; Blood money och Absolution.

Hitman: Blood Money HD_20190114121303

Båda spelen har fått ett ansiktslyft, men trots att båda spelen skryter om 4K-upplösning och HDR märks det knappt. Bloodmoney ser fortfarande likadant ut som det gjorde när det kom ut på PS2 2006, även om texturer har förbättrats. I Absolution är det svårt att sätta fingret på vilka förbättringar som gjorts, det var ju redan när det kom ut ett snyggt spel.

Hitman: Blood Money HD_20190114140444

I Blood money får vi som Agent 47 resa runt i världen och lönnmörda måltavlor, och hur man går tillväga är upp till spelaren. Med hjälp av förklädnader tar man sig in i förbjudna områden med relativ lätthet, men för att få bästa betyg gäller det att undvika både att döda andra än måltavlan och att förklä sig. Ofta slutar det dock med massmord, när man fått nog av att spela om samma bana om och om igen.

Hitman: Blood Money HD_20190114192417

Absolution å andra sidan gör det roligt att utföra morden utefter de utmaningar som finns på menyn. I vissa ska man döda sin måltavla på håll genom att arrangera olika olyckor, elektrifiera staket som målet pissar mot, förgifta maten eller låta ett valskelett rasa ner på det. Det som ger mest tillfredsställelse är att lyckas ta sig igenom en hel bana utan att bli upptäckt och det är både tufft och belönande. Den enda märkbara skillnaden gentemot PS3-versionen är att möjligheten att skapa sina egna utmaningar på banorna har tagits bort, men den var aldrig särskilt intressant till att börja med och är inte något man saknar.

Hitman: Absolution HD_20190115164629

Kontrollen fungerar bra och det finns många sätt att döda och göra sig av med sina måltavlor, men om det har lagts till nya metoder utöver de som fanns i originalen kan i alla fall inte undertecknad se dem.

Hitman: Blood Money HD_20190114174312

Om man redan har spelat båda är det inte mycket mening med att införskaffa denna HD-kollektion. Det är såklart trevligt att återvända, men både priset och den minimala uppdateringen står i vägen. Om man inte spelat dem, eller verkligen älskar spelserien kan det dock vara värt att införskaffa, spelen är fortfarande riktigt fantastiska.

 

Största +

  • Roligt att lönnmörda
  • Många olika metoder
  • Bra kontroll

Största –

  • Samma spel som tidigare
  • Grafikförbättringarna är knappt märkbara

6av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *