Recension: Onimusha – Warlords

När Onimusha: Warlords släpptes för 18 år sedan så var det ett av de första riktigt hajpade spelen till PlayStation 2. Inledningsvis var det tänkt att spelet skulle vara en del av Resident Evil-serien fast med skådeplatsen satt till feodala Japan men under utvecklingen ändrades detta och Onimusha blev istället en egen serie. Nu är spelet tillbaks till den nuvarande generationens konsoler men håller det verkligen fortfarande?

Onimusha - 1
Jag minns att för egen del av Onimusha ett spel jag verkligen såg fram emot när det ursprungligen släpptes, jag läste om det i olika speltidningar och verkligen dreglade över bilderna som andades nästa generation. Även om det i slutändan inte riktigt nådde upp i samma klass som Resident Evil så var det fortfarande ett riktigt mäktigt äventyr med ninjor, samurajer och vässade svärd.

Trots statiska bakgrunder, en icke-existerande kamera och bökig kontroll så är fortfarande Onimusha lika härligt som jag minns det. PlayStation 4-versionen har givetvis hottats upp något med skarpare grafik men det känns fortfarande som det spel jag minns och det är inte nödvändigtvis någonting dåligt.

Onimusha - 2
Samurajen Samanosukes äventyr i feodala Japan har nämligen stått sig riktigt bra trots 18 år på nacken. Detta är ett äventyr där själva spelandet står i fokus och där man slipper utdragna mellansekvenser vart femte steg, något som i mångt och mycket präglar de flesta moderna spel.

Även om spelet håller väl än idag så finns det definitivt aspekter som inte åldrats med lika stor värdighet. Då samtliga bakgrunder i spelet är statiska så händer det att fiender som inte ens syns i bild kan skada dig och det är omåttligt frustrerande stundtals, särskilt när det kommer till de samurajer som har pilbåge.

Onimusha - 3
Onimusha: Warlords är dock ett spel som man bör ha spelat, särskilt om man gillar Capcoms tidigare Resident Evil-spel då det finns så pass många likheter. Med tanke på spelets korta längd (resan är över efter blott fyra timmar) är prissättningen på runt 180kr helt rätt och det är således en bra investering för den som vill uppleva lite nostalgi från förrförra generationen.

Största +
Spelmässigt håller det fortfarande
Precis lagom längd

Största –
Att bli träffad av fiender utanför bild är ingen höjdare

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *