Recension: Warhammer – Vermintide 2

För några år sedan släppte svenska studion Fatshark Games sin något unika tolkning av Warhammers universum. Istället för ett strategispel valde de att göra sin egen version av Left 4 Dead där den ondsinta rasen Skaven stod i centrum och spelet fick unisont en massa hyllningar världen runt. Efter debuten på Steam och senare på Xbox One så har nu spelet äntligen släppts till Sonys konsol och ingen kunde vara lyckligare än jag.

Vermin 2 - 1
Få spel har ärligt talat roat mig så mycket med kompisar senaste åren som just Vermintide så av den anledningen har det varit ett spel jag sett fram emot ofantligt mycket. Jag spelade det på Steam tidigare i år men då jag föredrar att sitta framför TV:n istället för framför en liten dataskärm känns det som ett helt annat spel när jag får uppleva det på nytt.

Karaktärsgalleriet i Vermintide 2 är exakt samma som i föregångaren vilket alltså innebär att vi får återse Victor, Marcus och resten av gänget. Den stora nyheten är variationen, nu har varje karaktär fått ett helt eget träd med olika förmågor vilket gör att du kan anpassa din spelstil mycket mer än i första spelet. Varje karaktär och klass har dessutom också en “ulti” och dessa skiljer sig från att vara förmågor som ökar dina kompisars egenskaper till förmågor som är avsedda för att bara tillfoga stor skada på råttorna.

Vermin 2 -
Ett av de största klagomålen mot förra spelet var den dåliga variationen på fienderna och lyckligtvis har Fatshark lyssnat på detta och förutom råttorna finns det nu även inslag av rasen Chaos i spelet. Råttorna känns även dessa mer varierade utan att man för den skull plockat bort klassiker så som Packmasters, Rat Ogres och andra som känns igen.

Rent grafiskt är denna uppföljare lik ettan men ändå märkbart snyggare. Det märks att Fatshark har ett sinne för detaljer och detta är utan tvekan den mest levande Warhammer-värld jag skådat i ett spel hittills och det ser absolut inte sämre ut till Sonys konsol än på andra plattformar.

En av de saker jag var kritisk mot när jag testade spelet på Xbox One var avsaknaden av HDR-stöd vilket dessvärre även saknas i PlayStation 4-versionen. De flesta moderna spel stödjer faktiskt detta och om det kommer läggas in framöver med en uppdatering låter jag vara osagt men det är i alla fall ej med från start tråkigt nog. Detta känns som ett typiskt spel som hade tjänat på att stödja tekniken då miljöerna är så pass majestätiska och vackra redan innan.

Vermintide 2 är helt enkelt en uppföljare som tar de bästa bitarna med det första spelet och förbättrar dessa. Det uppfinner inte hjulet på nytt utan är snarare mer av samma men för min del räcker det gott och väl då det är ett av de roligaste spel du kan köra tillsammans med vänner.

Vermin 2 - 3
Du behöver knappast vara ett stort fan av Warhammer för att ha roligt med det här spelet så har du bara vänner att spela med är det ett av de bästa samarbetsspelen som släppts den här generationen och att underverket kommer från Sverige är bara ett plus i kanten!

Största +
Brutal utmaning
Snyggt som bara den
Klasserna är ett kul och varierat inslag

Största –
Inget stöd för HDR

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *