Recension: Just Cause 4

När Just Cause 3 släpptes för drygt 3 år sedan var det ett enormt imponerande spel rent tekniskt men som drogs med en hel del problem på konsol. Laddningstiderna var horribla och bilduppdateringen lämnade en hel del övrigt att önska men trots detta var det ett underhållande spel. Nu är Rico tillbaks och på förhand ser fyran betydligt bättre ut än de tidigare delarna men klarar det att leverera?

JC4 - 2
Berättelsen har aldrig varit den här spelseriens starka sida och det med all rätt, Just Cause handlar inte om att försöka vara en interaktiv film, det handlar om att ställa till med så mycket kaos så möjligt helt enkelt och bara en dryg timma in kan jag konstatera att det mesta är sig likt.

Den här gången är det terroristgruppen Black Hand med den hänsynslösa Gabriela i spetsen som Rico ska ta sig an. Givetvis kontrollerar terroristerna hela ön som spelet utspelar sig på och i vanlig ordning ska du befria ett område i taget.Lyckligtvis har Avalanche Studios tagit åt sig av kritiken mot föregångaren och fyran rullar på helt fantastiskt även på konsol, det är dessutom betydligt snyggare än vad del tre var rent tekniskt.

Just Cause 4 Rocket Helicopter

Möjligheterna att ställa till med ännu mer jäkelskap är fler då Rico en bit in i spelet lär sig att manipulera vädret på olika sätt. Att skapa en tornado och sedan bevittna både soldater, flygplan och annat som sugs in i den är hejdlöst roligt och är något som är svårt att tröttna på i första taget. Möjligheterna när det kommer till Ricos änterhake är också utökade då man kan ta tag i princip allting, du kan exempelvis skjuta på oljetankar för att sedan åka med dessa med kroken när de sprängs.

För streamingkulturen måste detta spel anses som en ren dröm med tanke på alla tokigheter man kan hitta på. Det både låter, ser ut och känns som om Michael Bay hade gjort sitt intåg i spelvärlden och det är precis så jag vill ha det när det kommer till den här spelserien.

JC4 - 3
Spelmässigt är det dock inga enorma förändringar i Ricos fjärde äventyr, det är helt enkelt mer av samma så om man uppskattade föregångarna lär man uppskatta även detta. Vill du ha ett hjärndött actionspel i jul som bara går ut på att göra kaos så är Just Cause 4 ett givet köp alla dagar i veckan!

Största +
Ruskigt snyggt
Ännu galnare än föregångarna

Största –
Inga direkta förändringar jämfört med trean

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *