Recension: Battlefield V

När jag började spela TV-spel för sisådär 28 år sedan kunde jag aldrig gissa att just Sverige skulle bli en kraft att räkna med när det kom till utveckling men ack så fel jag hade. Vi har både mästerverk som Hotline Miami och populärkulturella fenomen som Battlefield och Minecraft som utvecklats här och nu är det dags för DICE att återigen spänna musklerna med nästa spel i Battlefields universum.

BFV - 2
Med handen på hjärtat måste jag erkänna att jag faktiskt aldrig gillade Battlefield 4, inte det minsta faktiskt. Kampanjen kändes halvhjärtad och tråkig och flerspelarläget lämnade mycket i övrigt att önska vilket gjorde att spelet blev en enorm besvikelse för min del vid lanseringen av PlayStation 4.

Betydligt bättre ifrån sig gjorde dock Dead Space-utvecklarna Visceral med sin nytolkning Battlefield Hardline som i min mening var ett helt briljant spel med fokus på att leva ut drömmarna om tjuv och polis. Kampanjen var lagom lång och engagerande och striderna mot andra spelare kändes hela tiden intressanta och det var med detta i bakhuvudet som jag hoppades att DICE åtminstone skulle bli lite inspirerade inför Battlefield V.

BFV - 3
Precis som i det två år gamla Battlefield 1 så har vi ett antal mindre kampanjer att tillgå, närmare bestämt tre till antalet (den fjärde lanseras först nästa månad) varpå dessa tar runt en timma att klara av vardera. Det kan tyckas vara i kortaste laget men faktum är att dessa mindre berättelser är så pass olika varandra att det är underhållning rakt igenom utan några trista stunder vilket gör att längden känns berättigad. Det är helt enkelt kvalitet framför kvantitet som gällde denna gång.

Även om Battlefield V innehåller en rad spellägen så som Team Deathmatch och andra klassiker så märks det att krutet satsats på Conquest, det läge som spelserien framför allt är känd för och här kan hela 64 spelare drabba samman på en enda stor karta.

Det som gör att spelet står ut från mängden är att det faktiskt känns som att jag upplever ett krig oavsett om jag står och försvarar en kyrka, flyger bombplan eller precis har hoppat in i tyskarnas Tigertank. Hela tiden är det fullt kaos i spelvärlden med saker som exploderar, folk som dör som flugor och den helt briljanta ljudmixen förstärker detta faktum. Är det något DICE alltid varit bra på så är det ljud och Battlefield V är verkligen inget undantag.

BFV - 1
Det är något med Battlefield V som gör att jag fastnar i spelet och får den där känslan av att jag bara vill spela en match till innan jag stänger av och inget annat spel i serien förutom Hardline har fått mig att känna så. Även jag som är hyfsat dålig på den här typen av onlineupplevelser kan ha kul med spelet tillsammans med vänner och även om man kanske är kass på att sikta så kan man bidra på andra sätt genom att placera ut minor, bygga barrikader eller bomba någon av punkterna med flygplan.

Det känns som att Battlefield V är ett spel där alla kan bidra till sitt lags förtjänster oavsett förmåga och det är något jag älskar! DICE har inte bara skapat ett Battlefield som är deras bästa hittills, de har även skapat ett onlinespel där alla kan ha roligt och det är det som räknas.

Största +
Sagolikt vackert rent tekniskt
Kampanjerna är korta men underhållande
Ljudmixen är i vanlig ordning fantastisk

Största –
Conquestmatcherna kan ibland bli lite för långa

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *