Recension: Spyro Reignited Trilogy

Min första kontakt med Insomniacs lila drake var när jag som 15-årig yngling hade praktikplats i den lokala TV-spelsbutiken. Jag minns än så väl när vi fick in Spyro the Dragon i butiken och slängde in skivan i demostationen som stog uppställd i hörnet och när inte någon av kunderna spelade så var det personalen som frenetiskt rattade draken genom de olika världarna. Nu är Spyro tillbaks i en samling med hans enligt mig tre bästa äventyr men står de sig än idag?

Spyro - 1
Efter förra årets nyversioner av Crash Bandicoot var det egentliga bara en tidsfråga innan Spyro skulle få samma behandling och under ledning av Toys for Bob får han helt enkelt nytt liv i den här samlingen. Jämför man originalen med dessa versioner sida vid sida är skillnaderna helt otroliga, dessa är bland de snyggaste nyversioner jag skådat.

Själva berättelsen i dessa spel har alltid varit sekundär och fokus är istället plattformande i 3D med stort fokus på att samla ädelstenar och rädda fångade drakar. Alla tre spelen är i stort sett identiska i den bemärkelsen och det som imponerar är själva nivådesignen som är tidlös. Trots så många år på nacken är första Spyro fortfarande en hejdlöst njutbar spelupplevelse som inte känns det minsta föråldrad.

Spyro - 2
En av de största förändringarna är att Spyro nu rattas runt med hjälp av analogspakarna istället för styrkorset som i originalen och det gör stor skillnad när det kommer till kontrollen. Även om rörelseschemat är identiskt så känns det bra mycket enklare att styra nu än vad det gjorde för 20 år sedan när det begav sig.

Även den klassiska musiken har uppdaterats för att passa bättre år 2018 och precis som i originalet är det Stewart Copeland som står för noterna. För den som vill så finns även den gamla musiken faktiskt kvar att välja om man nu känner sig så pass nostalgisk.

Spyro - 3
Vissa spel är så pass tidlösa att de känns lika kul att spela i modern tid som när det begav sig och Spyros äventyr är några av dessa spel. Än idag känns det som många moderna titlar har en del att lära av Spyro där fokus ligger på spelbarhet och upptäckarglädje istället för att klämma in så många mellansekvenser och så mycket dialog som möjligt. Hatten av till Toys for Bob, ni lyckades föra den lila draken in i hjärtat på en ny generation spelare samtidigt som de redan frälsta får uppleva magin återigen!

Största +
Vansinnigt snyggt
Alla tre spelen har underbara världar att upptäcka
Väldigt prisvärt paket

Största –
Kameran krånglar ibland

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *