Recension: Warriors Orochi 4

När det kommer till Musou-genren finns det egentliga bara två olika läger av spelare, dels de som avskyr genren som pesten och dels de som älskar den innerligt. Jag personligen tillhör den sista kategorin och slukar med lätthet allt som släpps från Omega Force och jag sitter klistrad framför TV:n timma efter timma.

Orochi 4 - 1
Trots min kärlek till genren stavas årets största besvikelse Dynasty Warriors 9 utan någon som helst tvekan. Att lyckas göra ett rent dåligt Musou-spel borde vara en smärre omöjlighet men av någon anledning lyckades Omega Force förvandla den klassiska serien till ren sörja där man skippat alla de delar som gjort övriga spel framgångsrika.

Inför Warriors Orochi 4 har de de dock skippat det fasansfulla konceptet med en öppen värld till förmån för mer kompakta och mindre slagfält precis som jag vill ha det. Berättelsen är självklart rent nonsens från början till slutet precis som vanligt och den här gången har man skippat gästkaraktärer helt och hållet till förmån för att slänga in massa gudar så som Zeus(?).

Orochi 4 - 2
Att återigen få stifta bekantskap med Yukimura Sanada, Naomasa Li och resten av gänget är förstås en ren fröjd och även om spelet inte innehåller några egentliga överraskningar så är det i de små detaljerna storheten ligger. Den här gången introduceras magi till spelserien och även om det inte innebär några fundamentala förändringar så är det förvånansvärt kul att använda mellan allt köttande med svärdet.

Stort fokus har även lagts på att kunna spela tillsammans med vänner från start. Redan efter själva inledningen kan du välja att spela resterande uppdrag i kampanjen tillsammans med en polare och det är något jag verkligen uppskattar med Warriors Orochi 4. Att ge sig ut på slagfältet tillsammans med kompisar är alltid roligare än att spela själv oavsett genre.

Orochi 4 - 3
Warriors Orochi 4 uppfinner inte hjulet på nytt, det bidrar inte med några egentliga förändringar till formeln men likväl sitter jag där klistrad igen framför TV:n, timma efter timma och det är precis så jag vill ha mina Musou-spel.

Största +
Mängder av olika karaktärer
En återgång till rötterna
Går att spela tillsammans med en vän

Största –
Inga gästkaraktärer

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *