Recension: Call of Duty – Black Ops 4

Nytt år innebär givetvis ett nytt spel i Call of Duty-serien och 2018 är inget undantag. Den här gången har facklan lämnats över till Treyarch och redan för några månader sedan stod det klart att årets titel skulle bli något annorlunda jämfört med vad vi är vana vid men räcker det hela vägen?

BO4 - 1
På förhand lät det helt vansinnigt att inte inkludera en kampanj för ensamma spelare, något som tog extra hårt på mig då just denna del har varit något av en höjdpunkt varje år när det kommer till den här serien. Förra årets WWII hade exempelvis en av seriens absolut bästa kampanjer hittils och därav var det en enorm besvikelse att inte få någon alls i årets upplaga.

Med det sagt så är Call of Duty: Black Ops 4 därmed ett renodlat spel där fokus lagts på Blackout, PVP samt Zombies-delarna som nu är betydligt mer utförligare än tidigare för att kompensera bristen på kampanj. På förhand är det självfallet Blackout som hypats mest då det är Treyarchs egen tolkning av den omåttligt populära Battle Royale-genren.

BO4 - 2
Jag kan säga direkt att jag har aldrig gillat varken Fortnite eller Battlegrounds, de spel som stått som inspirationskällor för Blackout men jag gjorde ändå mitt yttersta för att sätta mig in i det efterlängtade spelläget. Premissen är att upp till hundra spelare landar på en gigantisk ö varpå ön krymper med några minuters mellanrum och därmed blir spelområdet mindre och mindre vilket tvingar fram konflikter mellan spelarna då bara en person (eller ett lag) kan gå segrande ur striderna.

Kruxet är dock att man bara har ett liv i Blackout och detta medför att man hela tiden spelar försiktigt och taktiskt, det är dock ändå ganska frustrerande när man väl råkar dö då det tar så pass länge att komma in i en match igen eftersom även Treyarch av någon anledning valt att inkludera det där träningsområdet där man måste tillbringa en minut innan matchen startar.

När det kommer till det traditionella flerspelarläget så har Treyarch lyckligtvis lyssnat på de klagomål som framfördes mot det förra Black Ops-spelet och de har den här gången skippat väggspringande, dubbelhoppande och alla andra störningsmoment som präglade den titeln. Det här känns som en mycket mer fokuserad upplevelse där skicklighet spelar större roll och det bidrar även till en mer njutbar upplevelse på det stora hela. De olika karaktärerna tillför en hel del till formeln då de har egna superförmågor och liknande och förr eller senare hittar man en personlig favorit som man håller fast vid.

BO4 - 3
Till skillnad från de tidigare spelen innehåller Black Ops 4 nu hela tre stycken banor till Zombies som enligt mig är den absolut roligaste delen av det här paketet. Banorna känns väldigt olika varandra och man har även inkluderat en enklare svårighetsgrad för nya spelare vilket känns rimligt då de tidigare delarna har varit ganska oförlåtande. Tillsammans med ett gäng vänner så är Zombies som vanligt hiskerligt underhållande och utmanande och det stämmer in även denna gång.

Call of Duty: Black Ops 4 är inte det bästa spelet i serien på långa vägar men det är fortfarande ett ganska innehållsrikt och framförallt underhållande spel om du har vänner att spela med. Avsaknaden av kampanj är förstås väldigt trist då det inte riktigt går att motivera ett köp om du inte har vänner att spela med.

Största +
Blackout är en ambitiös tolkning av Battle Royale-genren
Tre banor i Zombies är bättre än en
Multiplayerdelen är mer fokuserad än någonsin

Största –
Ingen kampanj
Väntetiderna mellan matcher i Blackout är för långa

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *